Changes Resulting from UConnect Update? - JeepForum.com

Reply
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 35 Old 05-29-2013, 04:15 AM Thread Starter
BassAtl
Registered User
 
Join Date: Apr 2013
Location: Roswell
Posts: 10
Changes Resulting from UConnect Update?

So I updated the UConnect software this weekend to newest version (13.15.4 I think).

So far, the change I've noticed is that the system no longer accurately reads/loads the music from my SD card. I have a card with 1964 songs on it in 9 folders and playlists. The system worked flawlessly prior to the update. Now, everytime I start the vehicle, the song count in the display is incorrect and some of the playlists will not play. I can fix by ejecting and inserting the SD card a few times.

Anyone else experience this or a similar issue post-update? Any noticeable positive changes?

Nav response "seems" faster to me, but I would prefer to have my media working correctly. Shouldn't have to choose, of course.....

BassAtl is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 35 Old 05-29-2013, 10:32 AM
NorthCountyGuy
Registered User
2014 WK 
 
Join Date: May 2013
Location: Encinitas
Posts: 14
How did you update the software??
NorthCountyGuy is offline  
post #3 of 35 Old 05-30-2013, 05:10 AM Thread Starter
BassAtl
Registered User
 
Join Date: Apr 2013
Location: Roswell
Posts: 10
The usual way. Went here: https://rsur.extra.chrysler.com/rsur/Uconnect.do

Typed in last 8 of the VIN and it will tell you if you are eligible for an update. Downloaded the update onto a blank flash drive as instructed and the update itself was easy and fairly quick.
BassAtl is offline  
post #4 of 35 Old 05-30-2013, 09:24 AM
boyvan
Registered User
2012 WK 
 
Join Date: Nov 2012
Location: Vancouver
Posts: 316
I tried this website but its very slow. I will try again but did you experience this too?

_______________________________
2012 JGC Overland - Max Steel
boyvan is offline  
post #5 of 35 Old 05-30-2013, 09:37 AM
petetherocker
Registered User
2012 WK 
 
Join Date: Dec 2011
Location: Edmonton
Posts: 78
same

Quote:
Originally Posted by boyvan View Post
I tried this website but its very slow. I will try again but did you experience this too?
^x2

2001 XJ Limited 4.0 Litre
2005 WK Limited 5.7 Litre
2012 WK2 Overland (current)
petetherocker is offline  
post #6 of 35 Old 05-30-2013, 09:43 AM
shmoods
Registered User
2014 WK 
 
Join Date: Feb 2011
Location: Olathe
Posts: 127
I just went in and very quick?

When you install just plug it in and it does everything itself?

2014 Grand Cherokee Summit
shmoods is offline  
post #7 of 35 Old 05-30-2013, 11:42 AM
bgreenstone
Registered User
 
Join Date: Sep 2010
Location: austin
Posts: 30
Sounds like the same problem that I reported yesterday on this thread: http://www.jeepforum.com/forum/f309/...nnect-1529845/

-Brian
bgreenstone is offline  
post #8 of 35 Old 05-30-2013, 03:35 PM
shmoods
Registered User
2014 WK 
 
Join Date: Feb 2011
Location: Olathe
Posts: 127
I was able to get onto the link earlier, I went and got a thumb drive and now I cant get back on???

2014 Grand Cherokee Summit
shmoods is offline  
post #9 of 35 Old 05-30-2013, 09:06 PM
bgreenstone
Registered User
 
Join Date: Sep 2010
Location: austin
Posts: 30
Yeah, I haven't been able to get on all day. The error I see now is:

Internal Server Error
The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.
Please contact the server administrator, [no address given] and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.
More information about this error may be available in the server error log.

-Brian
bgreenstone is offline  
post #10 of 35 Old 05-30-2013, 09:07 PM
jacko15
Registered User
2014 WK 
 
Join Date: Oct 2008
Location: Pennsylvania's North Shore
Posts: 1,156
Their server is getting slammed with requests for the update.

Hers: 2008 Jeep Compass Sport
Mine: 2014 Jeep Grand Cherokee Overland V/6 ORA II
Michelin LTX M/S 2's
jacko15 is offline  
post #11 of 35 Old 05-30-2013, 09:47 PM
mx71
Registered User
2013 WK 
 
Join Date: Jan 2012
Location: Boise
Posts: 597
What do you get from the update?
mx71 is offline  
post #12 of 35 Old 05-30-2013, 09:53 PM
bgreenstone
Registered User
 
Join Date: Sep 2010
Location: austin
Posts: 30
Quote:
Originally Posted by mx71 View Post
What do you get from the update?
By the sound of it you get a broken SD Card reader.

-Brian
bgreenstone is offline  
post #13 of 35 Old 05-30-2013, 10:38 PM
Ungerer
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Location: Glenden
Posts: 718
Quote:
Originally Posted by BassAtl
So I updated the UConnect software this weekend to newest version (13.15.4 I think).

So far, the change I've noticed is that the system no longer accurately reads/loads the music from my SD card. I have a card with 1964 songs on it in 9 folders and playlists. The system worked flawlessly prior to the update. Now, everytime I start the vehicle, the song count in the display is incorrect and some of the playlists will not play. I can fix by ejecting and inserting the SD card a few times.

Anyone else experience this or a similar issue post-update? Any noticeable positive changes?

Nav response "seems" faster to me, but I would prefer to have my media working correctly. Shouldn't have to choose, of course.....
What head unit do you have ?
Ungerer is offline  
post #14 of 35 Old 05-31-2013, 03:52 AM Thread Starter
BassAtl
Registered User
 
Join Date: Apr 2013
Location: Roswell
Posts: 10
I have the 8.4AN head unit. I believe the update is mostly aimed at increasing the speed of address entry/recognition for the nav unit, which seems faster now, but there are several different modules included in the update. Be sure to download and read the instructions for installing the update, as there are several steps.
BassAtl is offline  
post #15 of 35 Old 05-31-2013, 06:19 AM
jacko15
Registered User
2014 WK 
 
Join Date: Oct 2008
Location: Pennsylvania's North Shore
Posts: 1,156
Quote:
Originally Posted by bgreenstone View Post
By the sound of it you get a broken SD Card reader.

-Brian
I did the update and my SD card reader works fine. It has been suggested that you lock the card before using it in the Jeep. I downloaded the pdf instructions to my kindle so I could follow them when installing the update. I haven't had any problems in almost a week now. Everything is working faster, and VR is quicker and more accurate than before the update. There are two seperate updates, one for the 8.4A, and one for the 8.4AN.

Hers: 2008 Jeep Compass Sport
Mine: 2014 Jeep Grand Cherokee Overland V/6 ORA II
Michelin LTX M/S 2's
jacko15 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome