2014 GC Uconnect add device problem - Page 5 - JeepForum.com
Search  
Sign Up   Today's Posts
User: Pass: Remember?
Advertise Here
Jeep Home Jeep Forum Jeep Classifieds Jeep Registry JeepSpace Jeep Reviews Jeep Gallery Jeep Clubs Jeep Groups Jeep Videos Jeep Events Jeep Articles
Go Back JeepForum.com > Models > Jeep Grand Cherokee & Commander Forums > WK2 Grand Cherokee Forum > 2014 GC Uconnect add device problem

Alloy usa heavy duty ball joint kitsNEW!! HMF 50"-52" light bar mounting brackets!! ZONE 4.25" combo lift for TJ available at Rockridge4w

Reply
Unread 04-23-2013, 11:39 AM   #61
VinnieTheFish
Registered User
2014 WK 
 
Join Date: May 2011
Location: Cave Creek, AZ
Posts: 139
Quote:
Originally Posted by JetBlast View Post
Yes, a TSB number would be good so the dealer can locate it. I dont want to show up to mine with the same complaint and get nowhere.
If you're experiencing the issue log a ticket with Chrysler's DriveUConnect.com Tech Support. They'll open a case for you and see the issue through. This way you don't have to just show up and surprise the dealership.

__________________
'14 WK2 3.6L Stone White 4x4 Laredo
'12 WK2 3.6L Steel Blue 4x2 Laredo (Mall Crawler for the wife)
'06 Ram 1500 5.7L Big Horn 4x2 *** SOLD ***
'96 ZJ 4.0L 4x4 NP242 *** SOLD @ 223k miles & still running***
VinnieTheFish is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 04-23-2013, 12:39 PM   #62
JetBlast
Registered User
2014 WK 
 
Join Date: Apr 2013
Location: Tacoma, WA
Posts: 44
Quote:
Originally Posted by VinnieTheFish View Post
If you're experiencing the issue log a ticket with Chrysler's DriveUConnect.com Tech Support. They'll open a case for you and see the issue through. This way you don't have to just show up and surprise the dealership.
Thanks, I will work on this. Is it a hassle to get them on the phone and explain the problem?
JetBlast is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 04-23-2013, 01:53 PM   #63
AntonioAndolini
Registered User
2000 XJ Cherokee 
 
Join Date: Jul 2010
Location: Woodbridge, Detroit, MI
Posts: 65
Quote:
Originally Posted by AntonioAndolini View Post
Provided this link still works, it's version 13.12.1 for the UConnect 5.0. I downloaded it last night and installed it this morning.

Voila! Problem solved.

http://www.filedropper.com/swdl
Oops. Instructions.

1. Download file. It's about 550 MB.
2. Load onto USB flash drive with nothing else, even no directories.
3. Start Heep. Hit "Accept" on Uconnect. Plug in flash drive to USB port down below HVAC stuff. When it asks if you want to upgrade, touch "yes" on the screen.
4. Watch the status bars as it downloads off the flash drive and auto installs everything.
5. The system will automatically reboot.

Voila, it works. the whole process took be about 5 minutes once I finished waiting on the download.

I've since driven 4 different times and BT automatically connected to my phone each time, and ACTUALLY REMEMBERED MY PHONE!

(yay)
__________________
00 XJ Classic (stock so far)
14 WK2 Laredo (stock/wife's)
04 TJ (modded/gone)
AntonioAndolini is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 04-25-2013, 10:22 AM   #64
donnyg
Registered User
2014 WK 
 
Join Date: Apr 2001
Location: Riverdale, NY
Posts: 14
The software update is on UConnect's site.
donnyg is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 04-26-2013, 03:10 PM   #65
JetBlast
Registered User
2014 WK 
 
Join Date: Apr 2013
Location: Tacoma, WA
Posts: 44
I got the update from the UConnect website and the instruction manual was there too. I am all fixed! Works perfect and no issues!
JetBlast is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 04-26-2013, 05:31 PM   #66
mlimo
Registered User
 
Join Date: Apr 2013
Location: towaco, nj
Posts: 1
uconnect

Could you please post the link where you found this uconnect update on their website? I cannot find it anywhere!
mlimo is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 04-26-2013, 07:45 PM   #67
1slosvt
Registered User
2000 XJ Cherokee 
 
Join Date: Jan 2008
Location: archdale, nc
Posts: 565
I put my info in on the uconnect site and it said no updates were available...
__________________
-2012 JKUS
-2014 GC Laredo
-2k xj
1slosvt is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 04-27-2013, 01:34 AM   #68
JetBlast
Registered User
2014 WK 
 
Join Date: Apr 2013
Location: Tacoma, WA
Posts: 44
Quote:
Originally Posted by mlimo View Post
Could you please post the link where you found this uconnect update on their website? I cannot find it anywhere!
https://rsur.extra.chrysler.com/rsur/Uconnect.do

Put your VIN info and it will find the update. I know 1slosvt said he put his info into it and it didn't work but my info did. I don't know what year/make/model this update is supposed to cover.
JetBlast is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 04-27-2013, 06:46 AM   #69
ImAnthony
Registered User
2014 WK 
 
Join Date: Apr 2013
Location: Kennesaw, GA
Posts: 16
I just picked up a 2014 Overland last night and was looking out for these issues -- so far none reported -- it paired OK with my iPhone 4.
ImAnthony is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 04-27-2013, 09:16 AM   #70
jacko15
Registered User
2014 WK 
 
Join Date: Oct 2008
Location: Pennsylvania's North Shore
Posts: 852
I believe the issues people are having are with the 5" screen not the 8.4" Uconnect unit.
__________________
Hers: 2008 Jeep Compass Sport
Mine: 2014 Jeep Grand Cherokee Overland V/6 ORA II
Michelin LTX M/S 2's
jacko15 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 04-27-2013, 02:32 PM   #71
1slosvt
Registered User
2000 XJ Cherokee 
 
Join Date: Jan 2008
Location: archdale, nc
Posts: 565
Mine is a '14 Laredo with the 5.0 and my phone is the iphone4 with the latest update. I dunno why it said nothing is available but hopefully it'll change soon.
__________________
-2012 JKUS
-2014 GC Laredo
-2k xj
1slosvt is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 05-07-2013, 01:48 AM   #72
1slosvt
Registered User
2000 XJ Cherokee 
 
Join Date: Jan 2008
Location: archdale, nc
Posts: 565
I checked the uconnect site again and the update was available so I went ahead and upgraded. Everything seems to be working fine now!
__________________
-2012 JKUS
-2014 GC Laredo
-2k xj
1slosvt is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 06-13-2013, 08:24 PM   #73
mwjetton
Registered User
 
Join Date: Jun 2013
Location: hixson, Tennessee
Posts: 1
Anyone happen to have real link for the update or could post it? When i try through UConnect i get this message... "There are no updates available for your 2014 JEEP GRAND CHEROKEE LAREDO X 4X4 equipped with the Uconnect 5.0 AM/FM/BT radio." Not sure if the dealer marked it as updated and didn't fix it or they are just bad at keeping up with versions that have been applied during assembly. Or if anyone that got the update would be willing to PM a last 8 that works.

I have to say this has been annoying, but I guess thats what you get when you decide to release a new product thats built on top of a Microsoft product...

Thanks guys!
mwjetton is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 06-13-2013, 09:21 PM   #74
jacko15
Registered User
2014 WK 
 
Join Date: Oct 2008
Location: Pennsylvania's North Shore
Posts: 852
As far as I know, there's no update for the 5.0, and they pulled the update for the 8.4.
__________________
Hers: 2008 Jeep Compass Sport
Mine: 2014 Jeep Grand Cherokee Overland V/6 ORA II
Michelin LTX M/S 2's
jacko15 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 07-02-2013, 10:34 AM   #75
mikati
Registered User
 
Join Date: Jul 2013
Location: chicago, illinois
Posts: 2
bumping back this thread!

iOS 6.1.4 on my new iPhone and experiencing the same problems with uconnect 13.12.1. Brand new jeep purchased about a week ago and pairing is inconsistent and a nightmare. Anyone have any solutions/workarounds or ideas on when this will be resolved? Uconnect hotline support people are worthless!
very frustrated!
mikati is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.
Note: All free e-mails have been banned due to mis-use. (Yahoo, Gmail, Hotmail, etc.)
Don't have a non-free e-mail address? Click here for a solution: Manual Account Creation
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.


Thread Tools






Jeep, Wrangler, Cherokee, Grand Cherokee, and other models are copyrighted and trademarked to Jeep/Chrysler Corporation. JeepForum.com is not in any way associated with Jeep or the Chrysler Corp.