'11 GC: TSB for Rough Shift From N-D (18-049-11) Not Fixed After Dealer Reflash?? - Page 3 - JeepForum.com

Reply
 
LinkBack Thread Tools
post #31 of 37 Old 04-30-2013, 02:47 AM
zamerzant
Registered User
2012 WK 
 
Join Date: Aug 2011
Location: As suleymaniah
Posts: 24
i had a 2011 3.6L pentastar CG n it didnt have any of those problems but since i bought 2012 CG with hemi it started a week from driving it.
i contacted the dealer and he said its normal for hemi engines they all have the sound but no problems with it.

zamerzant is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #32 of 37 Old 04-30-2013, 06:08 PM
txwest
Registered User
2012 WK 
 
Join Date: Apr 2010
Location: Texas
Posts: 435
There is a TSB fix. Had the tsb done on my '12 at about 15k. I'm at 33k, no noise, no issues. They replace the valve balls in the shift mechanism.

Sent from my S-III using JeepForum

Current:
'12 GC Overland 4x4 HEMI ORII QL Towing Red/Saddle

Past Jeeps:
'80 CJ-7 I6 4x4 Std
'86 Comanchee I4 4x4 Std
'99 WJ Laredo 4.0 4x4 AWD
txwest is offline  
post #33 of 37 Old 05-01-2013, 12:58 PM
hobbie1
Registered User
2015 WK 
 
Join Date: May 2010
Location: Brentwood
Posts: 462
Quote:
Originally Posted by txwest View Post
There is a TSB fix. Had the tsb done on my '12 at about 15k. I'm at 33k, no noise, no issues. They replace the valve balls in the shift mechanism.

Sent from my S-III using JeepForum
Do you have the TSB# ?

15 Summit 4X4 Eco Diesel
14 RAM 2500 Cummins 4X4 Laramie CC
13 Mustang GT
66 Mustang Cp - 306 5sp
hobbie1 is offline  
post #34 of 37 Old 05-01-2013, 01:06 PM
txwest
Registered User
2012 WK 
 
Join Date: Apr 2010
Location: Texas
Posts: 435
http://www.wk2jeeps.com/tsb/tsb_wk2_2101012.pdf

Current:
'12 GC Overland 4x4 HEMI ORII QL Towing Red/Saddle

Past Jeeps:
'80 CJ-7 I6 4x4 Std
'86 Comanchee I4 4x4 Std
'99 WJ Laredo 4.0 4x4 AWD
txwest is offline  
post #35 of 37 Old 05-04-2013, 12:06 AM
hobbie1
Registered User
2015 WK 
 
Join Date: May 2010
Location: Brentwood
Posts: 462
Quote:
Originally Posted by txwest View Post
They did the TSB on our Jeep today - was able to test it as it was close to 100 degrees today - The bang is gone - seems to be fixed!

Thanks for the tip!

15 Summit 4X4 Eco Diesel
14 RAM 2500 Cummins 4X4 Laramie CC
13 Mustang GT
66 Mustang Cp - 306 5sp
hobbie1 is offline  
post #36 of 37 Old 05-04-2013, 12:07 AM
hobbie1
Registered User
2015 WK 
 
Join Date: May 2010
Location: Brentwood
Posts: 462
Quote:
Originally Posted by zamerzant View Post
i had a 2011 3.6L pentastar CG n it didnt have any of those problems but since i bought 2012 CG with hemi it started a week from driving it.
i contacted the dealer and he said its normal for hemi engines they all have the sound but no problems with it.
FYI see below -the TSB fixed ours.....

15 Summit 4X4 Eco Diesel
14 RAM 2500 Cummins 4X4 Laramie CC
13 Mustang GT
66 Mustang Cp - 306 5sp
hobbie1 is offline  
post #37 of 37 Old 05-04-2013, 08:03 AM
txwest
Registered User
2012 WK 
 
Join Date: Apr 2010
Location: Texas
Posts: 435
Quote:
Originally Posted by hobbie1 View Post

They did the TSB on our Jeep today - was able to test it as it was close to 100 degrees today - The bang is gone - seems to be fixed!

Thanks for the tip!
Your very welcome!

I live in South Texas so I understand the high temps!

Sent from my S-III using JeepForum

Current:
'12 GC Overland 4x4 HEMI ORII QL Towing Red/Saddle

Past Jeeps:
'80 CJ-7 I6 4x4 Std
'86 Comanchee I4 4x4 Std
'99 WJ Laredo 4.0 4x4 AWD
txwest is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Jeep Forums Replies Last Post
Stupid dealer soulpatch WK2 Grand Cherokee Forum 28 01-23-2012 12:32 PM
TSB dealer help hutchison101 WK2 Grand Cherokee Forum 5 07-08-2011 10:08 AM
First Maintenance at Dealer - should I laugh or be mad? MaineJeep11 WK2 Grand Cherokee Forum 30 05-06-2011 10:43 PM
? about dealer mster WK2 Grand Cherokee Forum 16 04-12-2011 07:06 AM
Passive Entry Module not working - now fixed RRER WK2 Grand Cherokee Forum 3 10-27-2010 10:02 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome