help with part - JeepForum.com
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 6 Old 12-16-2013, 03:02 PM Thread Starter
brianb1998
Registered User
 
Join Date: Feb 2012
Location: eagle mountain
Posts: 11
help with part "pictures added"

so I posted about a weird noise that sounded similar to a chain dragging. dealership is thinking it's the boot connecting the drive shaft to the transfer case. from what I'm able to determine its called the slip yoke boot. can someone help me out with the actual part also is it easy to change?
thanks!


Last edited by brianb1998; 12-16-2013 at 04:16 PM.
brianb1998 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 Old 12-16-2013, 04:15 PM Thread Starter
brianb1998
Registered User
 
Join Date: Feb 2012
Location: eagle mountain
Posts: 11
Ok so I just talked to the dealership guy. its not the slip yoke. I believe its the boot connecting to the transfer case. it would be on front right hand side of the trANSFERCASE. I believe its this one. there looks to be grease spalttered all over the place.


brianb1998 is offline  
post #3 of 6 Old 12-16-2013, 04:21 PM
lfhoward
Registered User
2008 KK Liberty 
 
Join Date: Nov 2012
Location: Morrisville
Posts: 801
I think you have the right source of the problem. I've read about this happening to KJ's, giving the same chain-jingle symptoms. Google over on the KJ side and see how they fixed it. I seem to remember that you could buy the driveshaft CV end for about $75, and not need to purchase a whole new driveshaft. I don't know if that would be true for KK's also, as our DS looks a bit different.

2008 Liberty Sport 4x4 Automatic
lfhoward is online now  
post #4 of 6 Old 12-16-2013, 05:32 PM Thread Starter
brianb1998
Registered User
 
Join Date: Feb 2012
Location: eagle mountain
Posts: 11
I cant seem to find a CV rebuild kit anywhere for the KK. I wonder is its even possible to repair?
brianb1998 is offline  
post #5 of 6 Old 12-16-2013, 07:23 PM
lfhoward
Registered User
2008 KK Liberty 
 
Join Date: Nov 2012
Location: Morrisville
Posts: 801
If it is, post up the solution! As far as I know you are the first KK to have this issue, and I've been here and on LOST for a couple of years.

2008 Liberty Sport 4x4 Automatic
lfhoward is online now  
post #6 of 6 Old 12-16-2013, 07:59 PM Thread Starter
brianb1998
Registered User
 
Join Date: Feb 2012
Location: eagle mountain
Posts: 11
crawl up under there and check it. the noise was very hard to hear. you never know.
brianb1998 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome