Headlights w/ Fogs ADD-ON??? - Page 2 - JeepForum.com
Search  
Sign Up   Today's Posts
User: Pass: Remember?
Advertise Here
Jeep Home Jeep Forum Jeep Classifieds Jeep Registry JeepSpace Jeep Reviews Jeep Gallery Jeep Clubs Jeep Groups Jeep Videos Jeep Events Jeep Articles
Go Back JeepForum.com > Models > Jeep Liberty Forums > KK Liberty Forum > Headlights w/ Fogs ADD-ON???

Bead Lock Wheels! Raceline, Trail Ready, & Trail-GearUCF Black Friday SaleLOCKERS!!!! - ARB, Auburn, Detroit, Eaton, OX, Spartan, Yu

Reply
Unread 05-21-2012, 10:29 PM   #16
bagwell
Registered User
2011 KK Liberty 
 
Join Date: Nov 2011
Location: Houston :(, TX :(
Posts: 238
so...I had the Jeep dealer enable the fogs and....no go ....they don't work.

I re-checked the connections and everything seems tight and in the right place.

before I try to re-wire --- last ditch effort is to try another dealer to verify in fact they were enabled.

bagwell is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 05-23-2012, 12:19 AM   #17
kbonnel
Registered User
 
Join Date: May 2012
Location: Denver, CO
Posts: 13
Quote:
Originally Posted by bagwell View Post
so...I had the Jeep dealer enable the fogs and....no go ....they don't work.

I re-checked the connections and everything seems tight and in the right place.

before I try to re-wire --- last ditch effort is to try another dealer to verify in fact they were enabled.
Hmm this is a bummer. Which dealer did you go too? I don't know the dealers well in Denver so I am on the hunt for a good one.

Kimo
kbonnel is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 05-23-2012, 06:33 AM   #18
silver08kk
Registered User
2008 KK Liberty 
 
Join Date: Jul 2011
Location: Mount Sterling, KY
Posts: 137
You may want to re-check the wires that you added in the pin connector. If I remember correctly, the first picture the instructions show you has you looking at them one way, but the next picture that it shows is actually a reverse of it. It could be a matter of swapped them around.
I hope you have some luck getting it figured out. Good luck!!
silver08kk is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 05-23-2012, 11:46 AM   #19
bagwell
Registered User
2011 KK Liberty 
 
Join Date: Nov 2011
Location: Houston :(, TX :(
Posts: 238
Quote:
Originally Posted by kbonnel View Post
Hmm this is a bummer. Which dealer did you go too? I don't know the dealers well in Denver so I am on the hunt for a good one.

Kimo
Colorado Jeep / Chrysler on 350 S Havana - these guys are good!

when I had tires installed there they re-programmed for the larger size for free.

They also enabled the fog lights for free (brought it in for an oil change).

oh --- AND THE SERVICE DEPT IS OPEN UNTIL 9PM !!!

Quote:
Originally Posted by silver08kk View Post
You may want to re-check the wires that you added in the pin connector. If I remember correctly, the first picture the instructions show you has you looking at them one way, but the next picture that it shows is actually a reverse of it. It could be a matter of swapped them around.
I hope you have some luck getting it figured out. Good luck!!
you are correct!!! I will check that out - thanks! I used the left diagram -- will have a 3RD look tonite , I hope I can pull the wires out of the connector...any hints for doing that? Is there a way to release? cuz they seem pretty locked in.
fog-wires.jpg  
bagwell is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 05-23-2012, 01:15 PM   #20
bagwell
Registered User
2011 KK Liberty 
 
Join Date: Nov 2011
Location: Houston :(, TX :(
Posts: 238
crap --- see if my assessment in red is correct....if it is, the diagrams are correct.

it appears the diagram on the right is looking at the socket from the bottom for some f'd up reason! How does this help with the install....just confuses people!!?!?!?
fog-wires-1-.jpg  
bagwell is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 05-23-2012, 01:21 PM   #21
silver08kk
Registered User
2008 KK Liberty 
 
Join Date: Jul 2011
Location: Mount Sterling, KY
Posts: 137
The diagram on the right has you actually looking into the pin connector. And you are right, this is a really messed up way to illustrate it.
As far as removing them of need be, they make a tool just for that. You can usually find it at any auto parts store, sometimes in a kit. I can't remember the real name for it, but it shows a picture of it on the install instructions as a tool you need.
silver08kk is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 05-23-2012, 10:28 PM   #22
bagwell
Registered User
2011 KK Liberty 
 
Join Date: Nov 2011
Location: Houston :(, TX :(
Posts: 238
here's my plug....thoughts?
pin.jpg  
bagwell is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 05-23-2012, 10:58 PM   #23
bagwell
Registered User
2011 KK Liberty 
 
Join Date: Nov 2011
Location: Houston :(, TX :(
Posts: 238
one more update --- just to see if the bulbs worked I unplugged the wires and jumped a wire straight from the battery and yes, they both came on. I did check the fog light fuse as well (as indicated on the fuse box).

--- so now I'm thinking it's either:

1- the PINs are incorrect and its wired wrong (unlikely)
2- the stalk fog light switch is bad (a possibility but I'll try this last)
3- the dealer did not enable the fog lights or not properly (hoping this is the case)
bagwell is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 05-23-2012, 11:24 PM   #24
silver08kk
Registered User
2008 KK Liberty 
 
Join Date: Jul 2011
Location: Mount Sterling, KY
Posts: 137
The connector looks good to me. And doing the jumper test was a good idea.
Sounds like to me it's either the stalk (doubtful), or the enabling was incorrect.
It took them about 20 minutes to do mine. But I also had them turn on my daytime running lights.
Hopefully you'll get this figured out quickly.
silver08kk is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 05-24-2012, 11:25 AM   #25
bagwell
Registered User
2011 KK Liberty 
 
Join Date: Nov 2011
Location: Houston :(, TX :(
Posts: 238
SUCCESS!

Went to a different dealer for programming and $57 poorer, they work!!!!
Sucks cuz the first dealer (did it for free) said they tried twice and they didn't work

Oh well - Im happy!

It even gives me the fog light indication on the dash when they are on
fogswork.jpg  
bagwell is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 05-24-2012, 01:36 PM   #26
silver08kk
Registered User
2008 KK Liberty 
 
Join Date: Jul 2011
Location: Mount Sterling, KY
Posts: 137
Congrats!!! Looks great!!!
Personally I think all the Lib's should have came with fogs. Makes them look a lot better. I don't know how I lived without mine!!!
silver08kk is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 05-24-2012, 09:01 PM   #27
bagwell
Registered User
2011 KK Liberty 
 
Join Date: Nov 2011
Location: Houston :(, TX :(
Posts: 238
Quote:
Originally Posted by silver08kk View Post
Congrats!!! Looks great!!!
Personally I think all the Lib's should have came with fogs. Makes them look a lot better. I don't know how I lived without mine!!!
agreed!!

- by just adding little things like the fogs and a roof rack, I like the looks of this thing a LOT MORE! 245/75-16 tires helped a lot too.
bagwell is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 05-24-2012, 09:46 PM   #28
kbonnel
Registered User
 
Join Date: May 2012
Location: Denver, CO
Posts: 13
Cool. Which dealer enabled it correctly? I will make sure to go too them when I do this

Kimo
kbonnel is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 05-24-2012, 11:39 PM   #29
bagwell
Registered User
2011 KK Liberty 
 
Join Date: Nov 2011
Location: Houston :(, TX :(
Posts: 238
Quote:
Originally Posted by kbonnel View Post
Cool. Which dealer enabled it correctly? I will make sure to go too them when I do this

Kimo
http://www.centennialchryslerjeeponline.com/index.htm
9980 E Arapahoe Rd Englewood, CO 80112

I'd gladly offer to help you install --- but I'm moving to Houston on May 31st ----- after days like today, it really makes me sad to have to leave.
bagwell is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 05-24-2012, 11:53 PM   #30
eoerikson3
Registered User
2011 KK Liberty 
 
Join Date: Dec 2011
Location: Pawtucket, Rhode Island
Posts: 360
Awesomw! I am glad it worked. Now I can officially add another thing to the list of Get Done.
__________________
-Oscar
Chrome may not get you home, but sometimes it looks nice.
2011 Liberty Sport
Added tow hitch, tow hooks, skid plates, foglight kit and headlight masks, remote start, chrome steps, and Cooper Discoverer A/T3 235/75R16.
[URL="http://www.jeepforum.com/forum/f128/2008-2012-liberty-kk-electrical-parts-1517747/"]Stuff for sale[/URL]
eoerikson3 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.
Note: All free e-mails have been banned due to mis-use. (Yahoo, Gmail, Hotmail, etc.)
Don't have a non-free e-mail address? Click here for a solution: Manual Account Creation
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.


Thread Tools






Jeep, Wrangler, Cherokee, Grand Cherokee, and other models are copyrighted and trademarked to Jeep/Chrysler Corporation. JeepForum.com is not in any way associated with Jeep or the Chrysler Corp.