Engine light - JeepForum.com

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 5 Old 03-21-2014, 06:48 PM Thread Starter
LibertyRS
Registered User
2012 KK Liberty 
 
Join Date: Dec 2011
Location: Birmingham
Posts: 302
Hello fellows,

So for the past couple weeks my engine light as well as my gas cap loose indicator has been on. I'm running the Jet stage 2 chip and putting 91/93 in Libby so she runs how the chip is made too. And yes I've tighten down my gas cap. When I ran a OBD2 scanner the code came back an emission leak. I know it has to do something with all the valves and gizmos of the gas tank but I am wondering if anyone else has experienced anything similar.


2012 Jeep KK
Stormtrooped
ZZzz
LibertyRS is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 Old 03-21-2014, 07:25 PM
lfhoward
Registered User
2008 KK Liberty 
 
Join Date: Nov 2012
Location: Morrisville
Posts: 813
It is possible for your gas cap to be broken but not appear to be broken, even when tightened down several clicks. I had this happen on my last vehicle, and it got so bad I could even smell gas when idling. The dealer did a smoke test of the whole fuel/emissions system and found nothing. It was the gas cap all along. You can get a new one for something like $15, and see if that clears it up. If so, it would be a cheap fix.

2008 Liberty Sport 4x4 Automatic
lfhoward is offline  
post #3 of 5 Old 03-21-2014, 09:20 PM
Gageraid
Registered User
2008 KK Liberty 
 
Join Date: May 2012
Location: Branchburg
Posts: 1,525
I agree with Lauren. Also check the hoses from the evap canister.

OME lift
Hypertech Max Energy
CAI, Gibson exhaust, 4.7L throttle body
Gageraid is offline  
post #4 of 5 Old 03-23-2014, 03:04 AM
josworth
Registered User
2010 KK Liberty 
 
Join Date: Oct 2013
Location: Akron
Posts: 467
Yes, check the gas cap. Many garages now have pressure testers for them. Basically the same thing the emissions testing place has. If you live in an emissions testing state you probably have seen one. Here in Ohio they basically plug in to your OBD port and put a tester on your gas cap. If it passes those two things, no further testing and off you go..

If it isn't that, then you need to start checking the evap system...
josworth is offline  
post #5 of 5 Old 03-30-2014, 08:00 PM Thread Starter
LibertyRS
Registered User
2012 KK Liberty 
 
Join Date: Dec 2011
Location: Birmingham
Posts: 302
Randomly went away now...so its fixed...

2012 Jeep KK
Stormtrooped
ZZzz
LibertyRS is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome