Electrical Gremlins - JeepForum.com

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 3 Old 11-22-2013, 05:32 PM Thread Starter
tservo
Registered User
2009 KK Liberty 
 
Join Date: Nov 2013
Location: Kettering
Posts: 4
Electrical Gremlins

Greetings. I have a 2009 Liberty with 54k that has developed some vexing electrical problems. In rough order of occurrence:

1. Airbag dash light and chime goes off at random times (been happening for about 6 months)
2. Seat belt warning light and chime go off at random (approximately the same length of time)
3. Radio would be working fine, then produce and audible <click> and shut off. Sometimes would come back on by itself, more often it won't. As of last week, it is non-functional.
4. Red light right in middle of tach and odo (security system indicator according to manual) turned on when car was started. We don't have a security system installed. (about two weeks ago; has not happened again)
5. When turning the car on, starter runs but engine does not crank at all. Wife held the key in the start position for about 30 seconds and it never turned over. (Happened two days ago.)

We replaced the worn out original battery with a much nicer one last month. I've read on some other forums about some of the fuses to check (#s 9 and 34). Of course our local dealer would love nothing more than to charge us $89/hr to track down the problem, but I'm not sure I'm ready to just burn a pile of money.

So I have two questions:
Has anyone else had similar seemingly random, non-reproduceable problems with their 2009 Liberties?, and
Does this portend something more critical (and expensive) happening in the future?

We traded in our 2007 Liberty when it developed a disturbing clunk in the brake pedal (you could feel the pedal give and then snap back) that the dealer never could figure out. We've not had any major issues with the 2009, but the Boss is having a harder time convincing me to let her get a Rubicon when this Jeep is done.

Any ideas?

-tservo

tservo is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 11-22-2013, 08:33 PM
Katmandu
Registered User
2013 JK Wrangler 
 
Join Date: Aug 2005
Location: Troy, Ohio
Posts: 408
Bad body module. Causes havoc everywhere.

There's a TSB out for this somewhere.

I believe the dealer will replace it under Warranty.
Katmandu is offline  
post #3 of 3 Old 11-23-2013, 07:38 AM Thread Starter
tservo
Registered User
2009 KK Liberty 
 
Join Date: Nov 2013
Location: Kettering
Posts: 4
Electrical gremlins

Katmandu - is this coming from experience?

-tservo
tservo is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome