Clutch issue - JeepForum.com

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 4 Old 05-17-2011, 12:47 PM Thread Starter
19hank75
Registered User
 
Join Date: Oct 2010
Location: ElPaso
Posts: 3
Clutch issue

2008 with 28k miles, within in the last 5k miles the clutch pops out of first gear. It doesnt happen every time but when it does happen it's a loud violent jerk of the vehicle, so much so that my heart always races. The first time it happened to us we seriously thought we were rearended. It obviously happens when taking off from stoplights/signs. Anyway I have never had a vehicle do this to me, so my question is does anyone else have this problem or ever heard of such problem with this vehicle or any vehicle for that matter.

19hank75 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old 05-17-2011, 02:01 PM
richd
Registered User
2008 KK Liberty 
 
Join Date: Jun 2008
Location: Arizona
Posts: 1,110
Quote:
Originally Posted by 19hank75 View Post
2008 with 28k miles, within in the last 5k miles the clutch pops out of first gear. It doesnt happen every time but when it does happen it's a loud violent jerk of the vehicle, so much so that my heart always races. The first time it happened to us we seriously thought we were rearended. It obviously happens when taking off from stoplights/signs. Anyway I have never had a vehicle do this to me, so my question is does anyone else have this problem or ever heard of such problem with this vehicle or any vehicle for that matter.
There is a TSB for this.Check the shifter boot and make sure its not binding:

Make : JEEP Model : LIBERTY Year : 2008
Manufacturer : CHRYSLER GROUP LLC
Service Bulletin Number : SB-21-001-10 Date of Bulletin : APR 20, 2010
NHTSA Item Number : 10034229
Component : POWER TRAIN:MANUAL TRANSMISSION
Summary :
JEEP: MANUAL TRANSMISSION POPS OUT OF GEAR. THE TRANSMISSION POPS OUT OF FIRST GEAR WHILE ACCELERATING. THE CONDITION, MAY OCCUR INTERMITTENTLY AND MAY BE DIFFICULT TO DIAGNOSE. VERIFY THAT THE SHIFT BOOT IS NOT CAUSING THE ISSUE BY ENSURING THE BOOT IS NOT BINDING WHEN IN FIRST GEAR. *PE
richd is offline  
post #3 of 4 Old 05-17-2011, 03:12 PM Thread Starter
19hank75
Registered User
 
Join Date: Oct 2010
Location: ElPaso
Posts: 3
WOW, thats interesting. I googled that TSB and found many others having the same issue. Thanks for the reply it really helped
19hank75 is offline  
post #4 of 4 Old 05-17-2011, 05:01 PM
richd
Registered User
2008 KK Liberty 
 
Join Date: Jun 2008
Location: Arizona
Posts: 1,110
Quote:
Originally Posted by 19hank75 View Post
WOW, thats interesting. I googled that TSB and found many others having the same issue. Thanks for the reply it really helped
No problem,I hope you get your fixed.Good Luck
richd is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Jeep Forums Replies Last Post
Traction Control Issue slipperybrain KK Liberty Forum 26 09-09-2015 06:37 PM
hid question/ issue WvTaco KK Liberty Forum 0 05-07-2011 08:08 PM
Keyless Entry Issue! itsgrooveybaby KK Liberty Forum 1 02-02-2011 12:20 PM
Got a rodent issue acasa521 KK Liberty Forum 1 11-21-2010 03:59 PM
KK 4x4 question (do I have an issue?) Dabitz KK Liberty Forum 2 12-20-2009 09:21 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome