post #1 of Old 05-02-2011, 01:54 PM Thread Starter
jonny79ny
Registered User
2011 KK Liberty 
 
Join Date: May 2008
Location: New York
Posts: 10
Car in drive, foot off the brake and car doesnt move

Just bought a new 2011 liberty sport and realize that when you are in drive and take your foot off the brake the car stands still when you are stopped. Every other car I have driven would start moving a bit when releasing the brake but this one goes no where. I'm wondering if there is something wrong with my Liberty or is everyone else experiencing this too? Can it be something to do with that hill decent or something?

jonny79ny is offline  
post #2 of Old 05-02-2011, 06:02 PM
BloodyShadow23
Registered User
2008 KK Liberty 
 
Join Date: Mar 2011
Location: Highlands Ranch
Posts: 116
If anything it would be if you are on an incline, not a decline. But apart from that I don't know.

2008 Liberty Sport - Chrome Grill, K&N CAI,
BloodyShadow23 is offline  
post #3 of Old 05-02-2011, 06:46 PM
ds6310
Registered User
2008 KK Liberty 
 
Join Date: Feb 2011
Location: Pittsburgh
Posts: 62
Heavy vehicle with a low idle speed, I'll try it in my Lib but I think it's normal..
ds6310 is offline  
post #4 of Old 05-02-2011, 09:23 PM
Nanigai
Registered User
2014 WK 
 
Join Date: Feb 2011
Location: Townsville
Posts: 6
I believe it;s normal also. Probably to do with the hill start control.
Cheers
Nanigai is offline  
post #5 of Old 05-03-2011, 07:20 AM
jsburton84
Registered User
2008 KK Liberty 
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 169
I wouldn't worry about it. Mine behaves exactly the same. The only time it really bugs me is when waiting in line at toll booths and stuff because instead of just letting off the brake I have to gas, brake, gas, break.

2008 KK sport 4x4
1998 XJ sport 4x4 (sold)
jsburton84 is offline  
post #6 of Old 05-03-2011, 11:51 AM
sloan74
Registered User
2013 JK Wrangler 
 
Join Date: Apr 2010
Location: Charlotte NC
Posts: 608
normal
sloan74 is offline  
post #7 of Old 05-10-2011, 01:22 AM
Telerock
Registered User
2010 KK Liberty 
 
Join Date: May 2011
Location: Boulder
Posts: 11
Yup, same here. Heavy vehicle with heavy torque engine as others have said.
Telerock is offline  
post #8 of Old 05-10-2011, 02:50 PM
r1967a
Registered User
1999 WJ 
 
Join Date: Feb 2010
Location: el paso
Posts: 104
ours does it too..normal
r1967a is offline  
post #9 of Old 05-11-2011, 07:19 AM
teknight
Registered User
2011 KK Liberty 
 
Join Date: Feb 2011
Location: Tempe
Posts: 22
I've noticed it as well. I attributed it to the hill assist but I don't really know much about that feature. I need to research.

2011 Jeep Liberty Limited
teknight is offline  
post #10 of Old 05-11-2011, 07:41 AM Thread Starter
jonny79ny
Registered User
2011 KK Liberty 
 
Join Date: May 2008
Location: New York
Posts: 10
I see the general consensus is that it normal. Thank you everyone for your replies. I feel better now knowing my new car is not defective.
jonny79ny is offline  
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Jeep Forums Replies Last Post
standard radio vs. touch screen hard drive..? AdventurerSport KK Liberty Forum 7 12-22-2010 06:58 PM
Question after test drive MountaineerMan KK Liberty Forum 9 10-30-2010 09:33 AM
Delayed engagement into drive RB145 KK Liberty Forum 1 07-24-2010 08:19 PM
car seat doesnt fit? any recomendations? drballard33 KK Liberty Forum 6 04-27-2010 04:26 PM
Odd thing in 4 wheel drive bigcreekdad KK Liberty Forum 4 01-08-2010 05:37 PM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome