2012 Liberty...2 Odd Problems - JeepForum.com

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 9 Old 11-20-2013, 05:50 PM Thread Starter
KKJeepKK
Registered User
 
Join Date: Nov 2013
Location: ohio
Posts: 1
2012 Liberty...2 Odd Problems

Hey all. I love my Jeep but just have 2 problems that are driving me crazy, hoping for some help. First, a vibration right around 50mph. If I punch the gas or hit the brakes it goes away. It only exists under slight acceleration and can be felt/heard within the cabin. Second, a rattling noise above the front passenger seat upon hitting bumps. It is not very loud but is noticeable. It seems like it is coming from the roof but it is so hard to tell. 2012 Jeep Liberty Limited with skyslider.

KKJeepKK is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 9 Old 11-21-2013, 07:51 AM
NXVash
Registered User
2012 KK Liberty 
 
Join Date: Nov 2013
Location: Bellefonte
Posts: 45
I also have the vibration on mine. Have been trying to figure out where it is coming from with no luck so far.
NXVash is offline  
post #3 of 9 Old 11-21-2013, 05:23 PM
Gageraid
Registered User
2008 KK Liberty 
 
Join Date: May 2012
Location: Branchburg
Posts: 1,525
I really feel like most people mistake the torque converter lock for a vibration. It should be less of a "vibration" at 65 versus 50 if that's the case.
Rattle above the front passenger seat? The roof or just around the seat area?

OME lift
Hypertech Max Energy
CAI, Gibson exhaust, 4.7L throttle body
Gageraid is offline  
post #4 of 9 Old 11-22-2013, 07:55 AM
NXVash
Registered User
2012 KK Liberty 
 
Join Date: Nov 2013
Location: Bellefonte
Posts: 45
My "vibration" occurs from say 50-65 mph. I have never felt it on any other vehicle I have driven before, so its nice to know its nothing serious. Thanks for putting my mind at ease.
NXVash is offline  
post #5 of 9 Old 11-22-2013, 02:03 PM
Gageraid
Registered User
2008 KK Liberty 
 
Join Date: May 2012
Location: Branchburg
Posts: 1,525
How many miles do you have on her?

OME lift
Hypertech Max Energy
CAI, Gibson exhaust, 4.7L throttle body
Gageraid is offline  
post #6 of 9 Old 11-22-2013, 08:37 PM
Katmandu
Registered User
2013 JK Wrangler 
 
Join Date: Aug 2005
Location: Troy, Ohio
Posts: 407
My 12 Liberty w/8,000 miles on it had a very bad vibration from 65 MPH+. Quite severe between 70-75 MPH.

Turned out the front struts were shot!

Dealer replaced under Warranty.
Katmandu is offline  
post #7 of 9 Old 11-23-2013, 06:59 AM
NXVash
Registered User
2012 KK Liberty 
 
Join Date: Nov 2013
Location: Bellefonte
Posts: 45
Quote:
Originally Posted by Gageraid View Post
How many miles do you have on her?
Mine just rolled over 57k. Vibration goes away once I hit ~60mph
NXVash is offline  
post #8 of 9 Old 11-23-2013, 09:30 AM
Gageraid
Registered User
2008 KK Liberty 
 
Join Date: May 2012
Location: Branchburg
Posts: 1,525
Quote:
Originally Posted by NXVash View Post
Mine just rolled over 57k. Vibration goes away once I hit ~60mph
I'm guessing it's just the torque converter you're feeling.
You're also due for the transmission fluid to be changed (by the dealer).
All other fluids should be changed by now, front diff, transfer case, and rear diff.
Except for the transmission fluid, these can be done by yourself all in less than a days work. Might feel a little better after getting this all done.

OME lift
Hypertech Max Energy
CAI, Gibson exhaust, 4.7L throttle body
Gageraid is offline  
post #9 of 9 Old 11-27-2013, 09:38 AM
kxeddiexp
Registered User
 
Join Date: Dec 2011
Location: queens
Posts: 49
Quote:
Originally Posted by KKJeepKK View Post
Hey all. I love my Jeep but just have 2 problems that are driving me crazy, hoping for some help. First, a vibration right around 50mph. If I punch the gas or hit the brakes it goes away. It only exists under slight acceleration and can be felt/heard within the cabin. Second, a rattling noise above the front passenger seat upon hitting bumps. It is not very loud but is noticeable. It seems like it is coming from the roof but it is so hard to tell. 2012 Jeep Liberty Limited with skyslider.
I first posted this thread a while back. Lots of people have the same.problem. unfortunately. I just live with it now.
kxeddiexp is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome