2010 KK ECS and 4WD Issue - JeepForum.com
Search  
Sign Up   Today's Posts
User: Pass: Remember?
Advertise Here
Jeep Home Jeep Forum Jeep Classifieds Jeep Registry JeepSpace Jeep Reviews Jeep Gallery Jeep Clubs Jeep Groups Jeep Videos Jeep Events Jeep Articles
Go Back JeepForum.com > Models > Jeep Liberty Forums > KK Liberty Forum > 2010 KK ECS and 4WD Issue

Rockridge 4WD IS Taking Zone Offroad Suspension Lift Kits ANOTHER Rockridge4wd Creation!! Spare Tire Carrier Delete Dana 30 Truss for your TJ, LJ, ZJ, and XJ

Reply
Unread 02-19-2013, 06:27 AM   #1
10KKLTD
Registered User
2010 KK Liberty 
 
Join Date: Feb 2013
Location: Danville, NH
Posts: 8
2010 KK ECS and 4WD Issue

Hey,

I just got home with my liberty and already i have a few issues.

1. Every time i take off from a strop, accelerate on the highway, or go around a corner the ESCOFF lights goes on

2. I took it into a parking lot with about an inch of snow and tried the 4wd. It worked but when i tried to take it out of 4wd i got a 4wd, 4low, and SERV 4WD light that came on. It wouldn't come out of 4wd. I shut the car off and turned it on and i could hear it click out of 4wd.

I already contacted the dealer and they said they would look at it no problems, no cost. Anyone know what these issues might be caused by? Is it something that stems from a larger issue?

Any input would be greatly appreciated,

Thanks,

-Matt

10KKLTD is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 02-19-2013, 06:33 AM   #2
huntb
Registered User
2008 KK Liberty 
 
Join Date: Aug 2011
Location: Grand Haven, MI
Posts: 578
Did you not test drive it before you bought it? If you did, was is still doing these things?

The 4wd, 4low and serv 4wd lights will come on if you attempt to put the truck in 4wd or 4low when it is off and they will stay on until you put the selector back into 2wd and cycle the ignition.

As for your 1st question... are the roads icy?
huntb is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 02-19-2013, 06:47 AM   #3
10KKLTD
Registered User
2010 KK Liberty 
 
Join Date: Feb 2013
Location: Danville, NH
Posts: 8
I did test drive it on Friday and it did not have any issues. When i went to drive it home on monday the above occured. I dont beleive i hit the 4WD switch while it was off. The roads were dry on my way home with the exception of the inch of snow i drove through testing the 4WD. Any idea what the casue could be? I tryed to search a little and saw people had similiar issues with a faulty FDCM?

Thanks for the quick response,

-matt
10KKLTD is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.
Note: All free e-mails have been banned due to mis-use. (Yahoo, Gmail, Hotmail, etc.)
Don't have a non-free e-mail address? Click here for a solution: Manual Account Creation
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.


Thread Tools






Jeep, Wrangler, Cherokee, Grand Cherokee, and other models are copyrighted and trademarked to Jeep/Chrysler Corporation. JeepForum.com is not in any way associated with Jeep or the Chrysler Corp.