2008 Jeep Liberty Fan doesn't work - JeepForum.com
Search  
Sign Up   Today's Posts
User: Pass: Remember?
Advertise Here
Jeep Home Jeep Forum Jeep Classifieds Jeep Registry JeepSpace Jeep Reviews Jeep Gallery Jeep Clubs Jeep Groups Jeep Videos Jeep Events Jeep Articles
Go Back JeepForum.com > Models > Jeep Liberty Forums > KK Liberty Forum > 2008 Jeep Liberty Fan doesn't work

Introducing MONSTALINER™ UV Permanent DIY Roll On Bed LineRuffstuff Axle Simple Swap Kit!ROCK BOTTOM prices on LIFT KITS at Rockridge4wd!! WANT TO

Reply
Unread 04-14-2011, 06:02 PM   #1
golfcaddie99
Registered User
2008 KK Liberty 
 
Join Date: Jan 2009
Location: Greenville, SC
Posts: 7
2008 Jeep Liberty Fan doesn't work

The fan for hvac or heat doesn't blow at all. I've checked fuses and I've researched earlier models with same symptom to look at the resister pack behind the glove box.

However looking behind the glove box I see a part that resembles the earlier models but it says do not remove.

Anyone have any ideas? Led lights for defrost, ac work. Just when I turn the knob for the fan nothing happens.

Want to know if this is something I can fix first easily before taking back to a dealership. Thanks in advance.

golfcaddie99 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 04-21-2011, 02:32 PM   #2
Elt31987
Senior Member
 
Elt31987's Avatar
2008 KK Liberty 
 
Join Date: Mar 2009
Location: Stoneham, Massachusetts
Posts: 944
Any ideas anyone?
__________________
---------------------------------------------------
2008 KK Liberty
Inferno Red
Daystar 2" Spacer Lift With SkyJacker Hydro Shocks
JBA Gen 5.5 Upper Control Arms
Rokmen Riddler 8.25 Differential Cover
2 KC Slimlite 100 Watt Driving Lights on JK Light Bar
245/75/16 All Terrains
Mopar Front Tow Hooks
Mopar Rear Tow Hook
Mopar Skids
Elt31987 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 04-21-2011, 05:58 PM   #3
golfcaddie99
Registered User
2008 KK Liberty 
 
Join Date: Jan 2009
Location: Greenville, SC
Posts: 7
Well I bought the fan blower resistor from a Jeep dealership and followed instructions. Disconnected and isolated negative battery cable. Don't have an ohm meter so I couldn't check continuity. Went ahead and replaced the resistor part and still no fan. So I'm back to square one.

Guess I'm headed to the dealership to pay to have them diagnose.

Would still appreciate any insight anyone may have on this issue.

Thanks
golfcaddie99 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 04-21-2011, 10:26 PM   #4
richd
Registered User
2008 KK Liberty 
 
Join Date: Jun 2008
Location: Arizona
Posts: 1,110
Quote:
Originally Posted by golfcaddie99 View Post
Well I bought the fan blower resistor from a Jeep dealership and followed instructions. Disconnected and isolated negative battery cable. Don't have an ohm meter so I couldn't check continuity. Went ahead and replaced the resistor part and still no fan. So I'm back to square one.

Guess I'm headed to the dealership to pay to have them diagnose.

Would still appreciate any insight anyone may have on this issue.

Thanks
Sounds like a bad blower motor.Let us know what they find.
richd is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 04-23-2011, 09:17 PM   #5
golfcaddie99
Registered User
2008 KK Liberty 
 
Join Date: Jan 2009
Location: Greenville, SC
Posts: 7
richd - it did turn out to be the fan blower motor. $260 bucks to get it replaced at the dealer.

case closed on this one.

I have a brand new blower resistor if anyone wants to buy it... :-)
golfcaddie99 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 04-23-2011, 11:21 PM   #6
richd
Registered User
2008 KK Liberty 
 
Join Date: Jun 2008
Location: Arizona
Posts: 1,110
Quote:
Originally Posted by golfcaddie99 View Post
richd - it did turn out to be the fan blower motor. $260 bucks to get it replaced at the dealer.

case closed on this one.

I have a brand new blower resistor if anyone wants to buy it... :-)
Glad you got her fixed up,as far as resistor,I would keep it because it seems to go a lot on the Jeeps.Thanks for letting us know what the fix was,Good Luck.
richd is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.
Note: All free e-mails have been banned due to mis-use. (Yahoo, Gmail, Hotmail, etc.)
Don't have a non-free e-mail address? Click here for a solution: Manual Account Creation
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.


Thread Tools


Suggested Threads





Jeep, Wrangler, Cherokee, Grand Cherokee, and other models are copyrighted and trademarked to Jeep/Chrysler Corporation. JeepForum.com is not in any way associated with Jeep or the Chrysler Corp.