Transmission Problems! - JeepForum.com
Search  
Sign Up   Today's Posts
User: Pass: Remember?
Advertise Here
Jeep Home Jeep Forum Jeep Classifieds Jeep Registry JeepSpace Jeep Reviews Jeep Gallery Jeep Clubs Jeep Groups Jeep Videos Jeep Events Jeep Articles
Go Back JeepForum.com > Models > Jeep Liberty Forums > KJ Liberty Forum > Transmission Problems!

FS: Jeep Fog Light LED Bulbs! Several Brightness Options! Stainless Steel Door Hinge PinsPoly Door Hinge Bushings

Reply
Unread 03-19-2012, 02:16 PM   #1
wmcreyno
Registered User
2002 KJ Liberty 
 
Join Date: Mar 2012
Location: Rockville, Virginia
Posts: 6
Transmission Problems!

Hey guys im having serious transmission issues. I have a 2002 with a 3.7 and a 45RFE my KJ has 95,000 miles on the odometer. Yesterday i was driving the jeep was behaving normally. i was coming down a very steep grade so i cut of overdrive to have the engine keep the jeep from pickin up speed. About 10 minutes later im driving along and the jeep starts jerking. When the jerk happens it sounds and feels as if the torque converter is locking unlocking. The next part scared the doo doo out of me. When the transmission has no load on it and is coasting or braking i get a horrible grinding sound and jerkiness. If i apply slight throttle while braking the grinding doesn't happen basically if you keep a load on the transmission at all times it will not do this grinding thing. It seems to be shifting normally. The only other thing i noticed was that when i stopped for gas it didn't go into park normally the car rolled a few feet and a few seconds later it went into park. i parked it and don't plan on driving it until i can resolve the issue. The transmission has been serviced normally and i checked the fluid level and it is at the normal level. Also now whenever i try to put it in any gear or shift from neutral to park it grinds and won't go into gear. I can shift to park only with the engine cut off.

Does anyone have any ideas on what the problem may be?

wmcreyno is offline   Reply With Quote
Unread 03-19-2012, 09:51 PM   #2
3Wide
Registered User
2004 KJ Liberty 
 
Join Date: Feb 2010
Location: Yorkville, ILL
Posts: 72
Sounds like major transmission failure, I had a similar problem at 128K my trans blew, had a loud bang from the trans while driving, then nothing just grinding noise.
3Wide is offline   Reply With Quote
Unread 03-20-2012, 08:50 PM   #3
wmcreyno
Registered User
2002 KJ Liberty 
 
Join Date: Mar 2012
Location: Rockville, Virginia
Posts: 6
narrowed it down to the Transfer case.... there is something screwy with the T-CASE i can put it in 4wd-LOW and it drives and shifts properly... the grinding is actually coming from the T-CASE when i engage the transmission in 2wd and 4WD-high
wmcreyno is offline   Reply With Quote
Reply
Thread Tools


Suggested Threads





Jeep, Wrangler, Cherokee, Grand Cherokee, and other models are copyrighted and trademarked to Jeep/Chrysler Corporation. JeepForum.com is not in any way associated with Jeep or the Chrysler Corp.