P0522 Engine Oil Pressure Sensor/Switch Circuit Low Voltage - JeepForum.com

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 6 Old 10-13-2008, 10:42 AM Thread Starter
jeepdaddy65
Registered User
1972 CJ5 
 
Join Date: Mar 2008
Location: Grafton
Posts: 46
P0522 Engine Oil Pressure Sensor/Switch Circuit Low Voltage

Does anyone know were the oil pressure sensor is located on a 3.7 L. on a 05 Liberty Rocky Mountain. I keep throwing this code and want to check the electrical connections. Thanks in advance for any help

jeepdaddy65 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 Old 10-13-2008, 11:35 AM
x99j
Registered User
 
Join Date: Jan 2005
Location: ohio
Posts: 450
right above the oil filter. their is a wire connected to it.

06 kj 3.7l, 6speed manual, np241 command track

91 yj 2.5l, ax-5, np 231 3 inck lift, 31'' mud rovers

12 kk 3.7L, 42rle, mp1522, d-30, 8.25.
x99j is offline  
post #3 of 6 Old 10-14-2008, 05:34 AM Thread Starter
jeepdaddy65
Registered User
1972 CJ5 
 
Join Date: Mar 2008
Location: Grafton
Posts: 46
Thanks for the info. I'll check the connection and hopefully I won't throw that code again
jeepdaddy65 is offline  
post #4 of 6 Old 10-22-2008, 11:48 AM Thread Starter
jeepdaddy65
Registered User
1972 CJ5 
 
Join Date: Mar 2008
Location: Grafton
Posts: 46
I checked all the connections and they are good. When I start it for the first time after it sits all night the oil light comes on and it throws the code again. When I start it up after the first time and everything is warm the oil light stays off. I hope my oil pump isn't going. But the code says it electrical. Any help or opinions on this would be great. Thanks
jeepdaddy65 is offline  
post #5 of 6 Old 12-16-2008, 05:52 AM
Canlibjeep
Registered User
2005 KJ Liberty 
 
Join Date: Dec 2008
Location: Ottawa
Posts: 3
Oil Pressure Light

I am experiencing the same problem. Was curious if you ever got it fixed. Was it the sensor?
Canlibjeep is offline  
post #6 of 6 Old 12-16-2008, 08:24 AM Thread Starter
jeepdaddy65
Registered User
1972 CJ5 
 
Join Date: Mar 2008
Location: Grafton
Posts: 46
I replaced the sensor and all is ok. I got the sensor at Autozone for around $19.00, After I replaced it I dissconnected the battery to reset the code, and it has been ok since.
jeepdaddy65 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Jeep Forums Replies Last Post
P0158 02 circuit high voltage. mc55 KJ Liberty Forum 9 07-24-2015 01:13 AM
CRD oil pressure sensor light comes on andrewjake3 KJ Liberty Forum 37 10-08-2012 06:19 AM
Oil Pressure Sensor Help mt3 KJ Liberty Forum 6 12-15-2009 04:19 PM
p0161 O2 Sensor Heater Circuit (Bank 2 Sensor 2) DaniLaurette KJ Liberty Forum 1 01-19-2009 03:04 PM
Tire pressure sensor ruralroute01 KJ Liberty Forum 6 08-26-2007 02:19 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome