Liberty Sport won't start engine- consider alarm system malfunction - JeepForum.com

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 9 Old 08-01-2008, 02:51 AM Thread Starter
WojBear
Registered User
 
Join Date: Aug 2008
Location: Poland
Posts: 5
Liberty Sport won't start engine- consider alarm system malfunction

I have Jeep Liberty Sport Diesel 2003 with 120 000 miles. It was working perfectly up until yesterday, I turn it off at the gas station and when i got back it didn't start up again. I considered driving it to dealer but the next morning it started again like nothing happened. when i turned it off and put alarm on, the problem started again but this time it won't start. I noticed that engine is working but it just doesn't receive any fuel. i think it maybe is alarm system not working correctly but i'm not sure. i heard something about EGR, what do you think? is there a way to fix it myself?


Last edited by WojBear; 08-01-2008 at 04:24 AM.
WojBear is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 9 Old 08-01-2008, 06:43 AM
merlinTec
Registered User
 
merlinTec's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: England
Posts: 2,944
Hi
When it doesn't start can you try turning the key on off 3 times but not start it see if you get any codes come up in the display. will the engine turn over? if so it's not the alarm.

UK Chrysler Jeep Master Tec.
merlinTec is offline  
post #3 of 9 Old 08-01-2008, 11:21 AM Thread Starter
WojBear
Registered User
 
Join Date: Aug 2008
Location: Poland
Posts: 5
i checked and it looks like it is a alarm system. any idea how to fix a problem or maybe reset alarm system? a way to disable alarm completly would be helpfull too
WojBear is offline  
post #4 of 9 Old 08-01-2008, 01:05 PM
johnstranko
Registered User
 
Join Date: Jul 2008
Location: Cincinnati
Posts: 6
I would imagine there would be a fuse for that that you could just pull out and disengage power to it, however I am a toyota person, so I dont know what kind of implications would arise buy defusing it. I believe the fuse for that is in the box in the engine bay by the battery. If defusing it causes any weird **** to happen, just stick the fuse back in.
johnstranko is offline  
post #5 of 9 Old 08-01-2008, 01:08 PM
merlinTec
Registered User
 
merlinTec's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: England
Posts: 2,944
Hi
Do you have the SKIM light on the dash? this will tell you the immobiliser is on. The alarm is only the alarm It's the SKIM around the key barrel and the key that is the immobiliser and I can't tell you how to get around it. Reset would be to just disconnect and reconnect the battery.
Regards,
Merlin

UK Chrysler Jeep Master Tec.
merlinTec is offline  
post #6 of 9 Old 08-01-2008, 01:58 PM Thread Starter
WojBear
Registered User
 
Join Date: Aug 2008
Location: Poland
Posts: 5
i'll try this and then post a reply, but just in case, do you think this is a real problem or something else? thank you for your help by now
WojBear is offline  
post #7 of 9 Old 08-01-2008, 02:10 PM Thread Starter
WojBear
Registered User
 
Join Date: Aug 2008
Location: Poland
Posts: 5
it's not the immobiliser. well just in case, the problem is actually fuel not going to engine, because i can see engine working but it won't ignite. i thought it maybe is power lock malfunctioning, what do you think
WojBear is offline  
post #8 of 9 Old 08-01-2008, 02:41 PM Thread Starter
WojBear
Registered User
 
Join Date: Aug 2008
Location: Poland
Posts: 5
i completly forgot to mention that car started few times today but when i turn it off it didn't start again.
WojBear is offline  
post #9 of 9 Old 08-01-2008, 02:45 PM
merlinTec
Registered User
 
merlinTec's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: England
Posts: 2,944
Hi
When it doesn't start if you pump prime pump on the fuel pump on the filter housing will it then start?

UK Chrysler Jeep Master Tec.
merlinTec is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Jeep Forums Replies Last Post
'05 Liberty Alarm Question - Alarm Light Doesn't Flash iwantaliberty KJ Liberty Forum 8 12-10-2008 10:18 AM
entirely disable alarm in 04 liberty? timc KJ Liberty Forum 0 05-20-2007 12:59 PM
03 Liberty Sport will start, but die out right away grkjeep KJ Liberty Forum 10 01-08-2007 09:58 AM
engine malfunction light Dave L KJ Liberty Forum 10 10-18-2005 05:48 AM
2003 Liberty hard to start on cold engine. Fine all the rest of the time. Steven73 KJ Liberty Forum 2 06-24-2004 08:00 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome