KJ hesitates at 50 mph during on-ramp. Help - JeepForum.com
Search  
Sign Up   Today's Posts
User: Pass: Remember?
Advertise Here
Jeep Home Jeep Forum Jeep Classifieds Jeep Registry JeepSpace Jeep Reviews Jeep Gallery Jeep Clubs Jeep Groups Jeep Videos Jeep Events Jeep Articles
Go Back JeepForum.com > Models > Jeep Liberty Forums > KJ Liberty Forum > KJ hesitates at 50 mph during on-ramp. Help

Dual Color LED Light Bars White/AmberFS: 2007-2013 Jeep Wrangler "HALO" Angel Eye KitTHE NEW! VANCO DUAL MODE 15/16″ Big Brake Kit w/Bla

Reply
Unread 07-01-2010, 02:52 PM   #1
pt2005
Registered User
2014 WK 
 
Join Date: Jun 2010
Location: california
Posts: 45
KJ hesitates at 50 mph during on-ramp. Help

Hi,

Lately, the car shows some performance degrade. I switched to synthetic oil, changed oil filter, air filter, sparks. I even threw in a Chrevron Techron Fuel System Cleaner and a Lucas Upper Cylinder tuneup in a bottle. The car is now performing a little better but not to the level I want (2005 4x2 130K). Now, when I am on-ramp trying to get to 60 - 65 mph to merge to traffic, the car hesitates/shakes and does not accelerate well. When this happens the speedo reads 45-50 mph. Once it gets to 60, it runs smooth and can get to 80+ easily. I do have the same hesitate/shake problem when I am running on surface street at 50 mph and let loose the gas pedal to either prepare to brake or just to slow down. I am not sure if this has anything to do with the throttle body (serviced at 60K). Any comments?

Thanks

__________________
2014 Grand Cherokee 3.6 Laredo 4x2
2005 Liberty Sport 3.7 4x2 (Sold)
pt2005 is offline   Reply With Quote
Unread 07-01-2010, 05:21 PM   #2
oznext
Registered User
2003 KJ Liberty 
 
Join Date: Apr 2010
Location: Livermore, Ca
Posts: 47
I had this issues (hesitation)with a 5.7 expedition...cause: the gap of the spark plugs was not messure when installing...
oznext is offline   Reply With Quote
Unread 07-03-2010, 05:06 PM   #3
04KJlimited
Registered User
2004 KJ Liberty 
 
Join Date: Jan 2007
Location: connecticut
Posts: 164
what plugs did you put in? jeeps typically like champions. lawnmowers do too LOL.
04KJlimited is offline   Reply With Quote
Unread 07-03-2010, 10:01 PM   #4
pt2005
Registered User
2014 WK 
 
Join Date: Jun 2010
Location: california
Posts: 45
Quote:
Originally Posted by 04KJlimited View Post
what plugs did you put in? jeeps typically like champions. lawnmowers do too LOL.
I used Mopar original part. I don't think the problem is with the plugs because it happened before and after the new plugs. I remember at 60K I had the dealer perform "fuel induction service" and "throttle body service". After those services the car ran very good. Looks like it's the time to do those services again. I don't have the money now. That's why I am trying to see there are alternatives to the dealer' services.
__________________
2014 Grand Cherokee 3.6 Laredo 4x2
2005 Liberty Sport 3.7 4x2 (Sold)

Last edited by pt2005; 07-04-2010 at 12:15 AM..
pt2005 is offline   Reply With Quote




Jeep, Wrangler, Cherokee, Grand Cherokee, and other models are copyrighted and trademarked to Jeep/Chrysler Corporation. JeepForum.com is not in any way associated with Jeep or the Chrysler Corp.