Help! Heater Problems - JeepForum.com
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 5 Old 01-30-2013, 11:03 AM Thread Starter
phoenix1284
Registered User
2003 KJ Liberty 
 
Join Date: Jan 2013
Location: junction city
Posts: 3
Help! Heater Problems

Okay so my thermostat went out and I flushed the engine and installed a new thermostat about a week ago. Yesterday I noticed a antifreeze leak in the radiator and added some anti-freeze compatible stop leak which fixed the problem. When I noticed the leak the heater wasn't working which I assumed was due to the low antifreeze level but after filling it up its still not working right and here is where its gets weird. If I turn on the heater you can hear it kick on and it begins to blow warm air but after 5-10 secs you can hear the blower change speed and get louder like a load was removed and then it begins to blow cold air. Turning the temperature dial to cold at this point will cause the blower to again change noise (quieter, picking up a load) and the vents blow warm air again for about 5-10 seconds then cold again. Repeat procedure moving to warm and same thing. I literally drove to work today cycling the temperature! I don't even know where to begin with this one. Help please!

phoenix1284 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 Old 01-30-2013, 11:10 AM
BobFromCO
Registered User
2006 KJ Liberty 
 
Join Date: May 2010
Location: Colorado
Posts: 105
Clogged heater core? Wonder if the stop leak got in there?
BobFromCO is offline  
post #3 of 5 Old 01-30-2013, 09:05 PM Thread Starter
phoenix1284
Registered User
2003 KJ Liberty 
 
Join Date: Jan 2013
Location: junction city
Posts: 3
Quote:
Originally Posted by BobFromCO View Post
Clogged heater core? Wonder if the stop leak got in there?
Possibly but if it is clogged why would it put out heat at all?
phoenix1284 is offline  
post #4 of 5 Old 01-30-2013, 09:34 PM
BobFromCO
Registered User
2006 KJ Liberty 
 
Join Date: May 2010
Location: Colorado
Posts: 105
Maybe only partially clogged? After that, I don't have any ideas.
BobFromCO is offline  
post #5 of 5 Old 01-31-2013, 10:41 AM Thread Starter
phoenix1284
Registered User
2003 KJ Liberty 
 
Join Date: Jan 2013
Location: junction city
Posts: 3
Quote:
Originally Posted by BobFromCO View Post
Maybe only partially clogged? After that, I don't have any ideas.
Thanks for the input. I will flush out the heater core again this weekend and see if that helps. A friend was saying it might be my air mixing valve actuator, but I would have to take apart the entire dash just to get to it, so I'm hoping he is wrong.
phoenix1284 is offline  
Reply

Tags
antifreeze , heater , heater core , radiator , thermostat

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome