Help! Clunking when shifting out of 4X4 Mode -

LinkBack Thread Tools
post #1 of 2 Old 02-03-2011, 11:51 AM Thread Starter
Registered User
1999 WJ 
Join Date: Aug 2008
Location: Reno. NV
Posts: 50
Help! Clunking when shifting out of 4X4 Mode

I have a 2004 Liberty Renegade, and the 4X4 engagement is by a lever on the console. Recently, when I move the lever our of 4X4 on the highway I get what feels like hitting a hard bump on the road but is really related to getting out of 4x4 mode. Vehicle has 97,000 miles and has been driven mainly as a commuter, no real off-roading. Just driving in the snow on roads.

It can happen anywhere from 50 yards after disengagement to maybe a block.

I am worried something serious is wrong.

Any ideas on what to check?


shredtahoe is offline  
Sponsored Links
post #2 of 2 Old 02-03-2011, 01:55 PM
Registered User
2006 KJ Liberty 
Join Date: Jul 2008
Location: MO
Posts: 385
How long has it been since you changed your differentials and transfer case fluid? I had an International Scout that would do the same thing about every thousand miles. Popped off the cover, drained the difs, cleaned it out with gas (that was just how we did it back then, gas was cheaper than brake cleaner) and refilled.
jp7794 is offline  

4x4 , clunk , transfer case

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.

Email Address:


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page

Similar Threads
Thread Thread Starter Jeep Forums Replies Last Post
Limp mode ItBeMe KJ Liberty Forum 3 09-20-2009 07:17 PM
comp runs on heat mode hoggy14 KJ Liberty Forum 2 07-29-2009 08:26 PM
CD mode not working after battery replaced bdecker27 KJ Liberty Forum 1 03-23-2009 07:19 AM
Turn off AC in Floor mode? Valkraider KJ Liberty Forum 5 02-25-2006 07:18 PM
New Diesel in Limp Mode at Dealership Ripster KJ Liberty Forum 7 02-22-2005 08:33 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome