daughter's kj won't idle then does idle - JeepForum.com
Search  
Sign Up   Today's Posts
User: Pass: Remember?
Advertise Here
Jeep Home Jeep Forum Jeep Classifieds Jeep Registry JeepSpace Jeep Reviews Jeep Gallery Jeep Clubs Jeep Groups Jeep Videos Jeep Events Jeep Articles
Go Back JeepForum.com > Models > Jeep Liberty Forums > KJ Liberty Forum > daughter's kj won't idle then does idle

JcrOffroad Black Friday Sale!Black Friday Sale - Deep Discounts from ExtremeTerrain.com6th Annual, Beat Your Wife to the Credit Card Sale!

Reply
Unread 09-21-2013, 02:12 PM   #1
Skipper6413
Registered User
2011 KK Liberty 
 
Join Date: Jul 2011
Location: Texarkana, Texas
Posts: 337
daughter's kj won't idle then does idle

Ok. Daughter has a 2002 3.7 liter kj that has 125000 miles. My first time seeing it it had the ac compressor go bad and radiator leak. Daughter had it towed and they had removed the compressor. It was shot anyway. I bypassed the compressor and changed the radiator this am. Now it will start and run but won't idle. After disconnecting and connect MAF sensor it now idles. ..thoughts? Maybe sensor going bad?

Skipper6413 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 09-21-2013, 02:14 PM   #2
Skipper6413
Registered User
2011 KK Liberty 
 
Join Date: Jul 2011
Location: Texarkana, Texas
Posts: 337
By the way when it runs it isn't rough running at all. Seemed smooth just won't idle then does idle just fine...weird.
Skipper6413 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 09-21-2013, 02:14 PM   #3
tommudd
Registered User
2004 KJ Liberty 
 
Join Date: Aug 2008
Location: Central OH/ Moshi Tanzania, Ohio/Tanzania
Posts: 4,429
Have you pulled any of the codes yet to see what comes up ?
__________________
04 Liberty, Kilimanjaro Edition, Rock Lizard RockRails/Roof Rack/Front-Rear bumper,32 inch Goodyear Duratracs,Moabs,4.10s/ 4.25 inch JBA Coilover lift /other goodies
tommudd is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 09-21-2013, 04:37 PM   #4
Skipper6413
Registered User
2011 KK Liberty 
 
Join Date: Jul 2011
Location: Texarkana, Texas
Posts: 337
I don't have any fault codes.
Skipper6413 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 09-22-2013, 01:32 PM   #5
Skipper6413
Registered User
2011 KK Liberty 
 
Join Date: Jul 2011
Location: Texarkana, Texas
Posts: 337
Well, evidently we fixed it. The tow service had disconnected the air intake off the manifold and the PCM had reset itself to run with "open air." When we connected the air tube back, the PCM was still compensating. By pulling the fuse/relay and inserting it, it caused the PCM to release thus fixing it. Anyway it's running very nice now.
Skipper6413 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.
Note: All free e-mails have been banned due to mis-use. (Yahoo, Gmail, Hotmail, etc.)
Don't have a non-free e-mail address? Click here for a solution: Manual Account Creation
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.


Thread Tools






Jeep, Wrangler, Cherokee, Grand Cherokee, and other models are copyrighted and trademarked to Jeep/Chrysler Corporation. JeepForum.com is not in any way associated with Jeep or the Chrysler Corp.