Condensor problems??? Please help!!! - JeepForum.com

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 4 Old 06-26-2012, 08:37 PM Thread Starter
dm4gators
Registered User
 
Join Date: Jun 2012
Location: sarasota
Posts: 2
Condensor problems??? Please help!!!

My AC in my 2005 Jeep Liberty stopped working 3 weeks ago. Since then I added refrigerant and it seemed to work well. Today while I was at a red light, it stopped blowing cold (still blew hot) and when I stepped on the gas it got ice cold again. Is this the condensor? It only does this when the vehicle is not moving. If so, how hard is it to replace? Any advise on where online to get one from? Any tricks or must knows? TYVM!!!!

dm4gators is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old 02-10-2015, 09:27 AM
dcowans
Registered User
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 19
Check your fan
dcowans is offline  
post #3 of 4 Old 04-09-2015, 01:08 PM
streetglideok
Registered User
2005 KJ Liberty 
 
Join Date: Jul 2011
Location: Castle Pines
Posts: 3,169
Yep check the fan. Should be a two speed fan, and you likely lost the low speed. When you Rev it up, it may build enough pressure to force the high speed on. Do not, repeat do not waste your money on a Dorman unit.
streetglideok is offline  
post #4 of 4 Old 05-27-2015, 05:07 PM
Sparky1234
Registered User
 
Join Date: May 2015
Location: Springville
Posts: 1
I would recommend checking the high cap (idk if that's the official name of it). Basically, the cap all the way to the left in the engine compartment that you use when adding coolant.

Crank the car, turn the AC on full, then check to see if any coolant is leaking out of that area. There is a stem in it that can sometimes come loose or allow it to leak--this was the case with mine AFTER I had the air compressor replaced because it too did not work.

It's a quick fix if that's the problem, hopefully it's not your compressor. Good luck!
Sparky1234 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Jeep Forums Replies Last Post
Problems with App after going to iOS 5.0 Heath JeepForum Announcements 0 10-21-2011 11:34 PM
PM problems. ryan_289 JeepForum Announcements 7 08-11-2011 08:47 AM
Problems? Big-n-Broke-YJ JeepForum Announcements 3 12-23-2007 09:15 PM
DB Problems dakuda JeepForum Announcements 5 08-15-2006 07:35 PM
Having Problems with JF? Try This... dakuda JeepForum Announcements 1 12-22-2005 06:13 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome