Blower Motor Resistor - AAARGH! - JeepForum.com
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 5 Old 09-24-2013, 10:11 AM Thread Starter
toaster61
Registered User
 
Join Date: Oct 2010
Location: london
Posts: 8
Blower Motor Resistor - AAARGH!

So the blower was only working on settings 3 & 4 and I'd read up how this was common etc. I sourced a replacement BMR thru ebay which seems to be a genuine chrysler part and just fitted it. Pretty easy job which is just as well as now the blower only works on setting #4. It's seated all OK and screwed/clipped in placed.

Before I start moaning to the vendor, is there anything else that could case this problem - the fact that the problem is difefernt (though worse!) now suggest it was the BMR all along doesn't it?

T (in the UK)

toaster61 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 Old 09-24-2013, 12:45 PM
2007LIB
Registered User
2007 KJ Liberty 
 
Join Date: Sep 2013
Location: Ajax
Posts: 57
Hey toaster, had the same problem..... First it worked on 2,3, &4.. then 3,&4 and then just 4....
4 is the default that bypasses all the resistors and has a direct connection to the fuse box.
I went to the Chrysler dealer and bought a new one with the one year warranty. It cost me less than $30.00 can.
has been working ever since.
2007LIB is offline  
post #3 of 5 Old 09-25-2013, 04:11 AM
Billwill
Registered User
2002 KJ Liberty 
 
Join Date: Jul 2007
Location: Hoedspruit, in the Bush, South Africa
Posts: 1,300
Most guys fit the resistor block from the Chrysler Sebring up to 2005....fits perfectly but is a lot more robust....or else get the Jeep OEM part!

2002 2.5 Export CRD Manual 5 speed.
Billwill is offline  
post #4 of 5 Old 09-25-2013, 05:07 AM Thread Starter
toaster61
Registered User
 
Join Date: Oct 2010
Location: london
Posts: 8
Thanks - I'm still rather baffled that the new unit could apparently be totally faulty and whether there is some other issue. I prob should refit the old one and see what happens (though I was quite rough getting it out). WIll consider the Sebring option but that model never took on here in the UK (crap reviews) so unlikely I'll find parts.

Cheers,
T
toaster61 is offline  
post #5 of 5 Old 09-25-2013, 08:54 AM
Billwill
Registered User
2002 KJ Liberty 
 
Join Date: Jul 2007
Location: Hoedspruit, in the Bush, South Africa
Posts: 1,300
Quote:
Originally Posted by toaster61 View Post
Thanks - I'm still rather baffled that the new unit could apparently be totally faulty and whether there is some other issue. I prob should refit the old one and see what happens (though I was quite rough getting it out). WIll consider the Sebring option but that model never took on here in the UK (crap reviews) so unlikely I'll find parts.

Cheers,
T

The Sebring was never sold here in SA so I would have to go OEM if needed.

2002 2.5 Export CRD Manual 5 speed.
Billwill is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome