post #1 of Old 01-20-2014, 11:17 AM Thread Starter
Jeepless666
Registered User
2007 KJ Liberty 
 
Join Date: Jan 2014
Location: Vernon
Posts: 3
2007 Liberty PCM/Skreem

Jeep dealer replaced Skreem/PCM. Jeep is running but Code P0633 Still active.

Why would they consider the vehicle repaired if the code is still active?

Will there continue to be an issue with this vehicle?

Single owner/60,000 miles

Jeepless666 is offline  
post #2 of Old 01-20-2014, 12:04 PM
Bnova
Registered User
2006 KJ Liberty 
 
Join Date: Nov 2013
Location: Minneota
Posts: 147
I believe that code is saying that your SKIM key is not programmed to the PCM. You might have to swing back to the dealer and have them program the key to the PCM.
Bnova is offline  
post #3 of Old 01-20-2014, 01:13 PM Thread Starter
Jeepless666
Registered User
2007 KJ Liberty 
 
Join Date: Jan 2014
Location: Vernon
Posts: 3
I have the work order/invoice from the Jeep dealer. It states they were aware of the code problem. They contacted a Field Technician who told them if they got the car started and there were no issues other than the code just return the car to the customer. This dealer had the vehicle for 5 weeks!!!!

PS-They went through 4 or 5 parts and 3 keys.

Does this mean the anti-theft system is not working?

Does anyone know if this will be an issue if I try to sell the car?
Jeepless666 is offline  
post #4 of Old 01-21-2014, 03:42 AM
Billwill
Registered User
2002 KJ Liberty 
 
Join Date: Jul 2007
Location: Hoedspruit, South Africa
Posts: 1,282
Maybe they handed it back to you in the hope that the MIL would turn off after three good trips.....how long have you had the Jeep back in your possesion?

I would hand it straight back to the Dealer...they either fitted a bad PCM or more likely did not program the new one properly.

This is from the Service Manual of the 2006 KJ:
Attached Images
 

2002 2.5 Export CRD Manual 5 speed.
Billwill is offline  
post #5 of Old 01-21-2014, 06:05 AM
Bnova
Registered User
2006 KJ Liberty 
 
Join Date: Nov 2013
Location: Minneota
Posts: 147
I saw that too, but I didn't know if the key isn't programmed, if it will see a "good" trip.
Bnova is offline  
post #6 of Old 01-21-2014, 06:59 AM Thread Starter
Jeepless666
Registered User
2007 KJ Liberty 
 
Join Date: Jan 2014
Location: Vernon
Posts: 3
The Jeep was picked up on Dec 20, 2013. I had not read through the work order completely because I could not get past the page where they were charging me for 2 keys that failed during programming. They have since returned $359.00 after I submitted a survey to Chrysler. On Jan 15, 2014 the car would not start, dim lights. Towed it to a non Jeep repair shop. They replaced the high beam relay and all seems fine now but they were the ones that brought the code to my attention. My mistake for not seeing it on the work order in the first place but as you can see I was dealing with a Jeep Dealer that overcharged me.
Jeepless666 is offline  
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome