2006 liberty wont start?? - JeepForum.com
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 7 Old 04-11-2013, 01:32 PM Thread Starter
kaykay7110
Registered User
2006 KJ Liberty 
 
Join Date: Apr 2013
Location: kansas city
Posts: 6
2006 liberty wont start??

I was driving in the rain the other day and some guy almost came in to my lane and hit me, I honked and put on my breaks they skipped a little but then I pushed on the gas and it was still fine then all the sudden I heard this loud thudding sound from my engine and it was repeating and louder when i stepped on the gas. I wasn't going any where real fast maybe 35 or 40 mph I thought my car had died but it didn't and the RPMs wasn't going past 2k and my check engine light came on and so did my traction control, so I kept going and got off on a exit when I came to turn it acted like it was gonna died till I laid in to the gas pedal and then it went. I parked and turned it off it acted like it had a dead battery when i tried to go start it again, so i replaced the battery and had the altanator checked its fine, replaced the starter still wont start acts like it wants to start can hear the fuel pump and the battery engaging but just wont start??.. all the regular dash lights and head lights come on but one dash light that never came on before is the traction control light it didnt come on when i started it before all this happen now it does??? i have tried to push the traction control button off and tried to start it same.. put it in netruel tried to start same put it in 4x4 tried to start same....please help me


Bad A$$ Girls Drive Bad A$$ Toys
kaykay7110 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 Old 04-11-2013, 07:32 PM
grenade187
Registered User
2002 KJ Liberty 
 
Join Date: Oct 2011
Location: vancouver
Posts: 61
Get someone to plug a reader into it and get the codes that are setting off your check engine light, that will at least narrow it down.
grenade187 is offline  
post #3 of 7 Old 04-11-2013, 10:46 PM Thread Starter
kaykay7110
Registered User
2006 KJ Liberty 
 
Join Date: Apr 2013
Location: kansas city
Posts: 6
I did that and its showing no codes that i havent already had like a misfire, happens in every jeep i have ever had but never to where it wont start and for my code reader to work i have to start the engine i cant just put it in the on postion!

Today i also put a crankshaft sensor on it! still wont start

Bad A$$ Girls Drive Bad A$$ Toys
kaykay7110 is offline  
post #4 of 7 Old 04-14-2013, 08:24 PM Thread Starter
kaykay7110
Registered User
2006 KJ Liberty 
 
Join Date: Apr 2013
Location: kansas city
Posts: 6
wow such a great website!!! jeepkj.com is better at least they help on that one!!!

Bad A$$ Girls Drive Bad A$$ Toys
kaykay7110 is offline  
post #5 of 7 Old 04-15-2013, 12:03 AM
Billwill
Registered User
2002 KJ Liberty 
 
Join Date: Jul 2007
Location: Hoedspruit, in the Bush, South Africa
Posts: 1,301
Quote:
Originally Posted by kaykay7110 View Post
wow such a great website!!! jeepkj.com is better at least they help on that one!!!
Sarcasem much?

I frequent various sites for the KJ....sometimes one site is better than others on a particular problem and sometimes not....the main thing is you want people to post answers if they have an intelligent answer that could actually help and who keep quiet if they cannot assist.

2002 2.5 Export CRD Manual 5 speed.
Billwill is offline  
post #6 of 7 Old 04-16-2013, 08:39 AM Thread Starter
kaykay7110
Registered User
2006 KJ Liberty 
 
Join Date: Apr 2013
Location: kansas city
Posts: 6
Quote:
Originally Posted by Billwill View Post
Sarcasem much?

I frequent various sites for the KJ....sometimes one site is better than others on a particular problem and sometimes not....the main thing is you want people to post answers if they have an intelligent answer that could actually help and who keep quiet if they cannot assist.
I know just kind of funny how there's a lot more people on this sit and only one could chime in that's why I like jeepkj they come back just to see what's the update on problems.

Bad A$$ Girls Drive Bad A$$ Toys
kaykay7110 is offline  
post #7 of 7 Old 04-21-2013, 03:39 PM
flexyxj
Registered User
2009 XK Commander 
 
Join Date: May 2005
Location: Sioux Falls,SD
Posts: 500
So did you figure out what is wrong from all the knowledge at the other website? I think you possibly hydro-locked your engine based on your description .....
flexyxj is offline  
Reply

Tags
alternator , battery , starter , traction control light , won't start

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome