2003 stock radio problem. please help - JeepForum.com
Search  
Sign Up   Today's Posts
User: Pass: Remember?
Advertise Here
Jeep Home Jeep Forum Jeep Classifieds Jeep Registry JeepSpace Jeep Reviews Jeep Gallery Jeep Clubs Jeep Groups Jeep Videos Jeep Events Jeep Articles
Go Back JeepForum.com > Models > Jeep Liberty Forums > KJ Liberty Forum > 2003 stock radio problem. please help

ZONE 4.25" combo lift for TJ available at Rockridge4wJeep Wrangler Bushwacker Flat Fender Flare Sale at BaselinRIGID LED Light Blowout Sale - All Sizes, All Series, all

Reply
Unread 03-26-2014, 06:41 PM   #1
elleonleo
Registered User
 
Join Date: Mar 2014
Location: Ormond Beach, FLORIDA
Posts: 6
2003 stock radio problem. please help

Hi everyone. So my stock radio started doing something semi-weird. It started only playing music from the driver rear speaker. At lower volumes it seems to come out of all speakers but once you turn up the volume high enough, it reverts back to only the driver rear speaker. The panning knobs seem to work in that if any other speaker is isolated, it will only play music until the volume knob is turned up. If the volume knob is turned up a lot, you can always hear a tiny tiny bit coming from the other speakers but not much. I do have an aux cable installed but I disconnected it and the problem remains. I wiggled the cables in the main harness to see if there was some kind of connection problem and the problem remained (though of course it could still be a connection problem somewhere down the line)

NOW! In trying to fix an unrelated window regulator problem (what the hell jeep!?) I got access to one of the speakers (front passenger) and disconnected it to see what would happen. Interestingly, when disconnected, the front passenger tweeter speaker plays music consistently even when the volume knob is turned up as if everything were working fine. The other front tweeter sometimes works too this way. Though not always it seems. Can't seem to get the other rear speaker to work.

What could this be?? Is the actual radio in need of replacing or is it some kind of wiring problem that developed? Is it a grounding issue?? (I was thinking something along these lines because of the change in the problem when the front passenger speaker is disconnected.) I took out and put back in the radio fuse just to see (I'm obviously just taking shots in the dark here) and nothing changed. What do people think?

Thanks so much!

elleonleo is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 04-03-2014, 09:57 AM   #2
elleonleo
Registered User
 
Join Date: Mar 2014
Location: Ormond Beach, FLORIDA
Posts: 6
Hey Everyone,
Sorry to bump this but i got some new info. I replaced the radio with a new stock one and the problem persists leading me to believe it is a wiring problem. Any ideas anyone in terms of solution or steps to troubleshoot.
Thanks!
elleonleo is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 04-03-2014, 01:57 PM   #3
elleonleo
Registered User
 
Join Date: Mar 2014
Location: Ormond Beach, FLORIDA
Posts: 6
Okay so it seems that I might have figured some stuff out though the conclusion seems kinda ridiculous. After being fairly upset that the new radio I got wasn't the problem I decided to open up all the doors and play around with the actual speakers. I decided to move the working one around and found that wherever I put it, it worked, MEANING, it seems, that the other speakers (minus the front tweeters) have crapped out somehow and it all happened simultaneously?? Is this even possible??? Hoping to get opinions before I invest in new speakers. Wish I could go somewhere and try out speakers to make sure. Is that possible?

Thanks everyone.
-Mel
elleonleo is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 04-03-2014, 05:54 PM   #4
02jeepliberty
Registered User
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 375
Quote:
Originally Posted by elleonleo
Okay so it seems that I might have figured some stuff out though the conclusion seems kinda ridiculous. After being fairly upset that the new radio I got wasn't the problem I decided to open up all the doors and play around with the actual speakers. I decided to move the working one around and found that wherever I put it, it worked, MEANING, it seems, that the other speakers (minus the front tweeters) have crapped out somehow and it all happened simultaneously?? Is this even possible??? Hoping to get opinions before I invest in new speakers. Wish I could go somewhere and try out speakers to make sure. Is that possible? Thanks everyone. -Mel
I bought two different sets of speakers for my Jeep off of crutchfield.com so I can test them to see which ones I liked better. After testing both sets, I picked one a returned the other. Maybe you could do that?
02jeepliberty is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.
Note: All free e-mails have been banned due to mis-use. (Yahoo, Gmail, Hotmail, etc.)
Don't have a non-free e-mail address? Click here for a solution: Manual Account Creation
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.


Thread Tools






Jeep, Wrangler, Cherokee, Grand Cherokee, and other models are copyrighted and trademarked to Jeep/Chrysler Corporation. JeepForum.com is not in any way associated with Jeep or the Chrysler Corp.