Problems starting my TJ - JeepForum.com

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 3 Old 05-16-2012, 01:42 PM Thread Starter
2001TJstudent
Registered User
2001 TJ Wrangler 
 
Join Date: Sep 2009
Location: Fredericksburg, VA
Posts: 147
Problems starting my TJ

Thought about posting this in electrical forum but wasn't sure if the problem was strictly electrical. So yesterday it was gong to rain, but the top was completely off, so I put on the emergency top overnight. My idiot self wasn't paying attention and there was a pool of water on top so when I went to pull it off, it basically flooded my floors with about 2 inches of water. The problem is, I'm sure some got behind the dash which is why it won't start. I have nevr had problems starting before this, but not sure the exact problem. I've had it jumped 3 times and sat it for a good half hour during each time, but it doesn't seem to hold a charge, in fact when I turn the key, absolutely nothing happens. It doesn't even want to turn on. Once jumped though, it seems perfectly fine until I turn it off. Haven't changed the battery since I bought it used 2 years ago, but I just have a suspician, the water is the issue since it all of a sudden won't even try to turn over. Not sure if it's the alternator, batttery or what because when it comes to electrical stuff I know nothing. Thanks if you could help and thanks for reading!

2001TJstudent is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 05-16-2012, 01:54 PM Thread Starter
2001TJstudent
Registered User
2001 TJ Wrangler 
 
Join Date: Sep 2009
Location: Fredericksburg, VA
Posts: 147
Oh...and it won't really "click" either. it doesn't really do anything, and the gauges go crazy sometimes. Weird
2001TJstudent is offline  
post #3 of 3 Old 05-16-2012, 02:46 PM
jeff_in_rc
Registered User
2004 TJ Wrangler 
 
Join Date: Apr 2012
Location: Ridgecrest
Posts: 823
Am I reading this correctly, did your Jeep sit for 2 years without charging the battery? If yes then your battery is toast which is why when you jump it it will try to start but fail once you disconnect the jumper cables. You more than likely have a dead cell.
Let it dry out for a few days and in the mean time get a new battery and make sure it is charged and try again. Let us know.
jeff_in_rc is online now  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Jeep Forums Replies Last Post
93 cherokee 4.0 starting problems skatevolum88 Engines & Drivetrain 0 06-25-2011 04:50 PM
Starting Problems Dcoach Engines & Drivetrain 2 04-29-2011 08:41 AM
starting and oil preasure problems JRink Engines & Drivetrain 0 04-11-2011 12:08 PM
Starting problems 6Speed Engines & Drivetrain 2 09-09-2004 12:50 PM
Starting Problems sfr246 Engines & Drivetrain 7 07-29-2003 06:25 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome