01 xj grinding???? - JeepForum.com
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 3 Old 08-20-2017, 01:15 PM Thread Starter
haasbob
Registered User
2001 XJ Cherokee 
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 2
01 xj grinding????

ok, so I have been slowly bringing this jeep back to life. I have an 01 jeep Cherokee sport. replaced a ton of parts, well, now I just replaced leaf springs because the rear was sagging so bad my tires would rub, in the process it pinched my brake line, and ripped my exhaust hanger off. so needless to say, new leafs were in order.

Ok, new leafs and new shocks in. Supposed to be oem replacement. (btw, torch and grinder with cut wheel was very handy). I noticed jeep is now slightly higher in back than front. To be expected I guess, its an old jeep. So front coils probably need replacing. Anyway, the problem is, now I'm getting slight vibration and grinding noise while barely hitting accelerator at most speeds, seems to go away when coasting or pushing accelerator harder. I never had these vibrations or noises before.

Please help. I am new to this jeep thing. Although could be an issue in any vehicle, I'm sure my issue is not just a jeep thing. any help would be great

haasbob is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 08-20-2017, 01:31 PM
Kruzin
Web Wheeler
 
Kruzin's Avatar
2009 JK Wrangler 
 
Join Date: Aug 2007
Location: Lakewood
Posts: 4,616
I'd check the u-joints on the rear drive shaft. Raising the back end up has changed the angles those joints are running at. They may have been shot, but you didn't feel it because with the rear end lower the drive shaft is at a flatter angle, which puts less stress on the u-joints.

'09 JK Rubicon
'01 XJ Sport
'10 Fusion
Kruzin is offline  
post #3 of 3 Old 08-21-2017, 03:41 PM Thread Starter
haasbob
Registered User
2001 XJ Cherokee 
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 2
I am going out to check in 5 minutes. Idk why i didnt check before. Also, i didnt notice till this morning but my rear differential seems to be weeping. I think its new due to looking fresh. Idk. Would this be part of tue problem or coincidemce. Thank yoy
haasbob is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome