'97 TJ - oil pressure question - JeepForum.com

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 3 Old 09-24-2012, 09:16 PM Thread Starter
jfulton73
Registered User
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 7
'97 TJ - oil pressure question

Have a 97 TJ 4.0 I6, 162k miles. Recently oil pressure gauge dropping to zero when stopping. Levels off at stop to about 20 lbs then back to normal 40 lb running. Don't really want to think about a rebuild, but trying to confirm my fear.

Other "issue:"
Ac damper door closes with ac on and engine under load. Back off throttle and door opens. Thinking vacuum issue or damper vacuum switch.

Any and all insight is greatly appreciated. Hobbiest but have rebuilt a Ford 460 which was a blast!

Thanks,
Jim

jfulton73 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 09-24-2012, 09:47 PM
GilaMtnJeep
It Should Have Been MEG!!
 
GilaMtnJeep's Avatar
2003 TJ Wrangler 
 
Join Date: Aug 2008
Location: Silver City
Posts: 4,249
Take the sending unit for the oil pressure out and put a mechanical gauge in to test. It will tell you for sure. Your AC issue is most likely a vacuum leak. Check where the lines attach to the manifold and at the vacuum bottle. Not sure where it is on the 97, but the later years it's under tge battery tray. It's a common issue.

Silence is Golden, Duct tape comes in Many Colors.

Journeyman Meterman IBEW Local 611

Work with enthusiasm as though you were working for the Lord rather than for man.

http://www.treadlightly.org/

Siena Jeep Owner's Member 25

/l ,[____],
l---L -0lllllll0-

()_) ()_)-O-)_)
GilaMtnJeep is online now  
post #3 of 3 Old 09-25-2012, 09:42 AM Thread Starter
jfulton73
Registered User
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 7
Quote:
Originally Posted by FernBchJeep
Take the sending unit for the oil pressure out and put a mechanical gauge in to test. It will tell you for sure. Your AC issue is most likely a vacuum leak. Check where the lines attach to the manifold and at the vacuum bottle. Not sure where it is on the 97, but the later years it's under tge battery tray. It's a common issue.
Thank you! I'll give that a try!

Much appreciated!
jfulton73 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome