RF power output fail new cobra CB any ideas? - JeepForum.com
Search  
Sign Up   Today's Posts
User: Pass: Remember?
Advertise Here
Jeep Home Jeep Forum Jeep Classifieds Jeep Registry JeepSpace Jeep Reviews Jeep Gallery Jeep Clubs Jeep Groups Jeep Videos Jeep Events Jeep Articles
Go Back JeepForum.com > General Technical Discussions > Electrical, Audio, GPS, & 2-Way Radio > RF power output fail new cobra CB any ideas?

ROCK BOTTOM prices on LIFT KITS at Rockridge4wd!! WANT TO Alloy usa heavy duty ball joint kitsWe have FLASHLIGHTS! Great for your Emergency bag!

Reply
Unread 02-04-2011, 09:42 PM   #1
madmilitia
Registered User
2000 TJ Wrangler 
 
Join Date: Jun 2008
Location: Colorado springs
Posts: 301
RF power output fail new cobra CB any ideas?

i have a new cobra 29 lx le and at first i had a few issues with the SWR on the antenna being way to high.

the CB has a built in SWR meter. well i found that there was no insulation between the mount and the antenna.

the little plastic ring, so i fashoned up some insulation with electric tape and now the SWR is fine and the antenna passes the CB's checks but the RF power output fails.

i have no idae what that means and the maneul is no help.

any ideas ? thanks

__________________
RJC #600
colorado jeep club #269

[URL=http://www.jeepforum.com/forum/f9/wranglicon-my-build-thread-1091056/] [COLOR="DarkRed"][SIZE="4"]Project Wranglicon my build [/SIZE][/COLOR][/URL]

[CENTER][COLOR="DarkRed"]Don't grammer cop me, if you can't understand what i'm trying to say it's you not me that needs to change.[/COLOR][/CENTER]
madmilitia is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 02-04-2011, 11:51 PM   #2
99WJNM
Registered User
1999 WJ 
 
Join Date: Aug 2010
Location: Los Lunas,NM
Posts: 273
get another plastic ring. do you have the mic gain turned up (turned to the right)
99WJNM is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 02-05-2011, 01:35 AM   #3
madmilitia
Registered User
2000 TJ Wrangler 
 
Join Date: Jun 2008
Location: Colorado springs
Posts: 301
Quote:
Originally Posted by 99WJNM View Post
get another plastic ring. do you have the mic gain turned up (turned to the right)
yeah i played with the mic gain and still no go

getting worried that this thing is broken
__________________
RJC #600
colorado jeep club #269

[URL=http://www.jeepforum.com/forum/f9/wranglicon-my-build-thread-1091056/] [COLOR="DarkRed"][SIZE="4"]Project Wranglicon my build [/SIZE][/COLOR][/URL]

[CENTER][COLOR="DarkRed"]Don't grammer cop me, if you can't understand what i'm trying to say it's you not me that needs to change.[/COLOR][/CENTER]
madmilitia is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 02-05-2011, 02:28 AM   #4
madmilitia
Registered User
2000 TJ Wrangler 
 
Join Date: Jun 2008
Location: Colorado springs
Posts: 301
ok well i got the RF output thing to pass but then the antenna fails cause the SWR is at like 2.2-2.4 however if i hold the antena then it passes.

or if the antena is moveing back and forther. i'm pretty sure it's a grounding problem. i have a teraflex mounting kit coming in the mail should be here tomorrow hope that solves it.
__________________
RJC #600
colorado jeep club #269

[URL=http://www.jeepforum.com/forum/f9/wranglicon-my-build-thread-1091056/] [COLOR="DarkRed"][SIZE="4"]Project Wranglicon my build [/SIZE][/COLOR][/URL]

[CENTER][COLOR="DarkRed"]Don't grammer cop me, if you can't understand what i'm trying to say it's you not me that needs to change.[/COLOR][/CENTER]
madmilitia is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 02-05-2011, 09:37 AM   #5
Scrambler82
Registered User
1982 CJ8 
 
Join Date: Jun 2002
Location: Boston Area
Posts: 3,594
Quote:
Originally Posted by madmilitia View Post
ok well i got the RF output thing to pass but then the antenna fails cause the SWR is at like 2.2-2.4 however if i hold the antena then it passes.
Sounds like a bad ground on the antenna mount/mounting stud.

Quote:
Originally Posted by madmilitia View Post
or if the antena is moveing back and forther. i'm pretty sure it's a grounding problem. i have a teraflex mounting kit coming in the mail should be here tomorrow hope that solves it.
What antenna do you have.
Fiberglass antennas can loosen at the base and cause a bad connection.
__________________
Scrambler82

Do it right the first time !
Scrambler82 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 02-05-2011, 04:02 PM   #6
madmilitia
Registered User
2000 TJ Wrangler 
 
Join Date: Jun 2008
Location: Colorado springs
Posts: 301
Quote:
Originally Posted by Scrambler82 View Post
Sounds like a bad ground on the antenna mount/mounting stud.



What antenna do you have.
Fiberglass antennas can loosen at the base and cause a bad connection.
it's a brand new firestick.

how ever the mounting brack i have is crap so i ordered a new one from teraflex.

only thing that is confuseing is the antennadoesn;t screw right in. i had to take a piece off the whip antenna taht i had on my jeep before and the fire stick screwed in to that and thenthat went in the mounting plate and my coax cable screwed in from the bottom.
__________________
RJC #600
colorado jeep club #269

[URL=http://www.jeepforum.com/forum/f9/wranglicon-my-build-thread-1091056/] [COLOR="DarkRed"][SIZE="4"]Project Wranglicon my build [/SIZE][/COLOR][/URL]

[CENTER][COLOR="DarkRed"]Don't grammer cop me, if you can't understand what i'm trying to say it's you not me that needs to change.[/COLOR][/CENTER]
madmilitia is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 02-05-2011, 10:55 PM   #7
Jon-joN
Registered User
1997 TJ Wrangler 
 
Join Date: Oct 2009
Location: norfolk, Virginia
Posts: 324
well if your getting a swr reading, that means your putting out power. but who knows how much. you really need to use an external meter when checking swr and power. if your antenna was being grounded and you keyed the mic, you very well could have burned up the final. thats something you should always check, make sure theres no continiuity between the antenna itself and the ground. but the radio may be fine, wait till you put on that new mount or fix the old one correctly before trying again.
Jon-joN is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.
Note: All free e-mails have been banned due to mis-use. (Yahoo, Gmail, Hotmail, etc.)
Don't have a non-free e-mail address? Click here for a solution: Manual Account Creation
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.


Thread Tools


Suggested Threads





Jeep, Wrangler, Cherokee, Grand Cherokee, and other models are copyrighted and trademarked to Jeep/Chrysler Corporation. JeepForum.com is not in any way associated with Jeep or the Chrysler Corp.