Only Rear Drivers Side Speaker works. Help? - JeepForum.com
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 5 Old 02-06-2013, 02:10 PM Thread Starter
TJJeepJosh
Registered User
2005 LJ Wrangler 
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 361
Only Rear Drivers Side Speaker works. Help?

I'm new to this lol just bought my first jeep. Soon afterwards i realized that the front right and rear right(soundbar) speaker do not work at all. The front left speaker in the dash works occasionally and is really quiet. The only actually one that works is the rear drivers side sound bar speaker.

I've read other stuff about it possibly being a wiring break. Or maybe they are blown. But the jeep also has various plugs exposed that look like they came from a previous speaker system in the car. I thought that maybe with these unplugged it could be causing the speakers not to work.

There is an outlit under the steering wheel on the left and there is wiring from the radio to the back on the jeep that are also exposed.

Anyone know what the problem could be or what the wires go to?
Included some pictures

Attached Thumbnails
rear plugs above.jpg   Rear plugs.jpg   wiring under drivers side.jpg  

Jeeps are like strippers...they should be topless as often as possible.
TJJeepJosh is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 Old 02-06-2013, 05:59 PM
CJ7-Tim
Real Jeeps have dents
 
CJ7-Tim's Avatar
2000 XJ Cherokee 
 
Join Date: Apr 2002
Location: out in the garage - Minneapolis
Posts: 24,498
If nothing else works, you can always run fresh speaker wires from near the head unit to the speakers.

This is your OBD-II diagnostic port where you plug in a Check Engine Light trouble code reader.

.
Attached Thumbnails
2q1.jpg  

.

A recent Gallup public opinion poll shows the NRA, at 58% approval, has a higher approval rating than either Hillary Clinton or Barack Obama.

Progressive Liberalism: Bringing you new Healthcare ideas so wonderful, they have to include mandatory participation ...

Originally Posted by Ronald W. Reagan: Government is not the solution to our problems; Government is the problem.
CJ7-Tim is offline  
post #3 of 5 Old 02-06-2013, 08:16 PM Thread Starter
TJJeepJosh
Registered User
2005 LJ Wrangler 
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 361
Ahh thanks for the info. Guess that shows I don't know much about these sort of things.. at least that's one thing out of the problem.

ya Going to try rewiring the units. Think ill test them first to see if they have any breaks.

Jeeps are like strippers...they should be topless as often as possible.
TJJeepJosh is offline  
post #4 of 5 Old 02-08-2013, 04:09 PM
gily25
Registered User
2005 TJ Wrangler 
 
Join Date: Mar 2008
Location: CT
Posts: 3,262
That rear outlet is probably from the oem plastic subwoofer option they had at one point. I'd start by checking the head unit wiring in the dash. then replacing the speakers; 5.25" in the dash and 6.5" in the soundbar or 5.25" if you're adding a sub. 35 watts rms unless you're adding an amp the. Match rms speaker to amps.

iPhone app user; excuse typos...thanx.
gily25 is offline  
post #5 of 5 Old 02-11-2013, 08:20 AM Thread Starter
TJJeepJosh
Registered User
2005 LJ Wrangler 
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 361
One of the plugs in the rear plugged into the hardtop for defrost/wipers but I am still unsure as to what the other one does. Theres also a red male end one further down.

I'm probably going to replace the speakers and get everything figured out.

Jeeps are like strippers...they should be topless as often as possible.
TJJeepJosh is offline  
Reply

Tags
not working , radio , sound bar , speakers , wiring

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome