Mopar RB1 radio/nav unit issues -

LinkBack Thread Tools
post #1 of 2 Old 06-11-2013, 02:18 PM Thread Starter
Registered User
Join Date: Mar 2013
Posts: 5
Mopar RB1 radio/nav unit issues

Hello all.

The PO installed this unit in my tj. I have occasionally had an issue when on startup the screen and buttons don't work but audio does. From this forum I found that this was a pretty common issue-fixed by turning the jeep off then on again.

Unfortunately the problem has now become permanent. Last week the jeep sat for extended periods with the battery disconnected and this happened immediately after. I sometimes get full functionality when the ignition is on but as soon as I start the engine the screen goes black and no buttons work. No count of turning on and off will fix.

I have checked the fuses behind glove box and under hood, all were good.

I pulled the unit and checked the connections, they looked good.

I also checked to see if there was a recessed reset button couldn't see one.

Any ideas?

tjcasey is offline  
Sponsored Links
post #2 of 2 Old 07-31-2015, 03:02 PM
Registered User
Join Date: Jul 2011
Location: riverhead
Posts: 6
I know this is an old post. But I just installed an rb1 in my tj and I'm having the same issue.. Can anybody chime in? It's Really annoying I would like to fix the issue
ricerocket336 is offline  

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.

Email Address:


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome