just installed RB1, have a question - JeepForum.com

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 6 Old 02-16-2008, 09:59 AM Thread Starter
bdameron
Registered User
 
Join Date: Feb 2008
Location: north carolina
Posts: 4
just installed RB1, have a question

i just installed my RB1 with no flaws, my question is that i have the infinity system and the RB1 is a newer one so its supposed to have the circurty to turn on the factory infinity amp, i have sound and it still sounds fine but the bass is differnt, question is is it bypassing the amp somehow or is it working, how can i check? the amp isnt getting warm at all but like i said it is all working as it should, i would think since its running thru the amp and i have sound that it is working or else i would have no sound, help please

bdameron is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 Old 02-16-2008, 10:04 AM
20minToRockies
Registered User
2005 TJ Wrangler 
 
Join Date: Feb 2008
Location: Arvada, CO
Posts: 100
Your amp runs all your speakers so if they work, the amp is working.

Every head unit will have different EQ settings. Please tell me you have at least played with your EQ to get the bass right.
20minToRockies is offline  
post #3 of 6 Old 02-16-2008, 10:15 AM Thread Starter
bdameron
Registered User
 
Join Date: Feb 2008
Location: north carolina
Posts: 4
i have adusted the bass and treble control if thats what ur calling eq settings unless im missing something or havent found an eg screen yet
bdameron is offline  
post #4 of 6 Old 02-16-2008, 12:34 PM
commodore_dude
Registered User
 
commodore_dude's Avatar
2006 LJ Wrangler 
 
Join Date: Oct 2003
Location: Alpharetta, GA
Posts: 1,266
After I installed my RB1 I found I had to actually turn down the bass (no Infinity system but I do have the 7 speaker system in my LJ), you didn't say if you think it has more or less bass but that's what I noticed on mine... I have never heard of "newer" RB1s having any different sort of functionality either.

2006 Rubicon Unlimited

1998 Buick LeSabre Custom
commodore_dude is offline  
post #5 of 6 Old 02-16-2008, 03:24 PM Thread Starter
bdameron
Registered User
 
Join Date: Feb 2008
Location: north carolina
Posts: 4
the bass is differnt, mayb not as much differnt tone and the newer RB1s are able to turn the amp on supposivly, the newer part numbers i mean P/N 56038629AB
P/N 56038629AC
P/N 56038629AD
P/N 56038629AE

(Note: The above radios are not compatible in vehicles having the factory Premium sound system, they do not have the circuitry to trigger the external amplifier)

P/N 56038629AG
P/N 56038629AH*
P/N 56038629AI*

(*Compatible with Chrysler's iPod kit)
bdameron is offline  
post #6 of 6 Old 02-17-2008, 07:21 PM
commodore_dude
Registered User
 
commodore_dude's Avatar
2006 LJ Wrangler 
 
Join Date: Oct 2003
Location: Alpharetta, GA
Posts: 1,266
Interesting, I haven't heard of any not being compatible with the ipod adapter, also I wonder about some not being able to turn on the amp because I believe there's an amp for the sub in my center console (I have an older model RB1)

2006 Rubicon Unlimited

1998 Buick LeSabre Custom
commodore_dude is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Jeep Forums Replies Last Post
CB Installed 07JEEPSTER Audio, CB & Ham Radios, GPS, & Electrical 21 12-25-2007 12:49 AM
CB Installed - Question d.gran Audio, CB & Ham Radios, GPS, & Electrical 9 12-19-2007 02:35 PM
Cobra 75 WX ST installed...Question harleysilo1 Audio, CB & Ham Radios, GPS, & Electrical 0 01-12-2005 07:40 PM
new lift installed- RE 2.5''- Tire QUestion 87yjNY Tires & Wheels 0 01-25-2004 03:24 AM
CB Installed RIPPN TJ Audio, CB & Ham Radios, GPS, & Electrical 5 01-20-2004 09:00 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome