post #46 of Old 01-28-2013, 07:50 PM
mrpistol
Registered User
 
Join Date: Jan 2013
Location: knoxville
Posts: 14
thanks to this thread for the amp idea. The rockford fosgate amp I used can technically be mounted inverted (in a trunk), according to the manual. I would imagine the space under the steering column is about the same.
http://www.phillipyu.com/jeepsub

mrpistol is offline  
post #47 of Old 03-05-2013, 06:38 AM
jlrenken
Registered User
2002 TJ Wrangler 
 
Join Date: Dec 2012
Location: lake park
Posts: 91
any updates on how the amps have holding up to being mounted upside down. I just orded an exlpde mono and I was planning on doing this but if they have held up then undder the seat will do.
jlrenken is offline  
post #48 of Old 03-05-2013, 12:36 PM
freeskier93
Registered User
1997 TJ Wrangler 
 
Join Date: Oct 2009
Location: Longmont
Posts: 7,125
Mine has been fine for the past year.

CU Boulder Aerospace Engineering
freeskier93 is offline  
post #49 of Old 03-05-2013, 01:42 PM
jlrenken
Registered User
2002 TJ Wrangler 
 
Join Date: Dec 2012
Location: lake park
Posts: 91
how hard have you been working it. Im going to pushing a pioneer 12 shallow with rms 400ws
jlrenken is offline  
post #50 of Old 03-05-2013, 03:23 PM
jlrenken
Registered User
2002 TJ Wrangler 
 
Join Date: Dec 2012
Location: lake park
Posts: 91
what are your setting your running. Im pretty new to this and was wondering a good place to start.
jlrenken is offline  
post #51 of Old 03-11-2013, 04:22 PM
hlbridner
Registered User
1991 XJ Cherokee 
 
Join Date: Mar 2013
Location: KANSAS CITY
Posts: 5
is there any way to run power to my amp without drilling holes thru my firewall
hlbridner is offline  
post #52 of Old 03-12-2013, 04:54 AM
mike_dippert
hodophobic
 
mike_dippert's Avatar
2005 LJ Wrangler 
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 3,468
Quote:
Originally Posted by hlbridner View Post
is there any way to run power to my amp without drilling holes thru my firewall
There may be an existing hole you can use. It'll have a rubber plug in it.'
mike_dippert is offline  
post #53 of Old 03-12-2013, 11:11 AM
bluewatertj
Registered User
2004 TJ Wrangler 
 
Join Date: Dec 2012
Location: Biloxi
Posts: 15
Quote:
Originally Posted by hlbridner
is there any way to run power to my amp without drilling holes thru my firewall
Look up and to the left from the brake pedal. There should be a rubber grommet that some other wires are passing through. You can use a screw driver to poke a hole in there relatively easily.
bluewatertj is offline  
post #54 of Old 03-18-2013, 03:13 PM
hlbridner
Registered User
1991 XJ Cherokee 
 
Join Date: Mar 2013
Location: KANSAS CITY
Posts: 5
1

Last edited by hlbridner; 03-18-2013 at 04:17 PM.
hlbridner is offline  
post #55 of Old 03-18-2013, 03:34 PM
MyKeyB
Registered User
1997 ZJ 
 
Join Date: Feb 2013
Location: Youngstown
Posts: 300
Umm...
Did I miss something?
MyKeyB is offline  
post #56 of Old 04-21-2013, 06:10 PM
boab
Registered User
2004 TJ Wrangler 
 
Join Date: Oct 2012
Location: Oak Park
Posts: 23
Wanted to thank the OP for this idea, I just did mine and its an awesome spot for an amp. I have a Rockford fosgate pbr300x1 there, and replaced the stock radio with a nexus 7, that allows a pbr300x4 to fit behind there. Sounds awesome
boab is offline  
post #57 of Old 04-22-2013, 06:50 PM
supbuckeye
Registered User
2007 JK Wrangler 
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 204
Yep I installed both my PBR300x4 & 300x1 up under the dash. But hoy was it hard getting that bolt in under the steering column!
Attached Thumbnails
image-4268126071.jpg  
supbuckeye is offline  
post #58 of Old 04-25-2013, 08:02 PM
Trendsetter75
Registered User
2010 JK Wrangler 
 
Join Date: Jul 2009
Location: East
Posts: 1,568
To the OP what is the max size amp I can fit in there. I was looking at getting the Alpine MRX-F65

The size is •Dimensions: 10-5/8"W x 9"D x 2-1/4"H

2010 JKU (6-spd)
Trendsetter75 is offline  
post #59 of Old 05-08-2013, 02:54 PM
storminone
Registered User
 
Join Date: May 2013
Location: Andover
Posts: 1
I had looked at putting my MRV-F300 up in the dash but it looked tight so I took out the factory sub box and mounted inside the console. It's driving 4 Polks and sub box in instatrunk.
storminone is offline  
post #60 of Old 07-03-2013, 08:59 PM
NalinMFG
Registered User
1998 TJ Wrangler 
 
Join Date: May 2007
Location: Evansville
Posts: 2,047
how's the durability 2 years later?
NalinMFG is offline  
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Jeep Forums Replies Last Post
pics of painted dash??? anyone ever paint there dash? xj5399 Street Jeep Forum 21 02-20-2013 08:04 PM
YJ to TJ grill with lots of pics kevin_tall_jeep Fabrication Shop 12 01-12-2013 10:13 PM
problems during front speaker install (also, in-dash amp pics inside) Peregrine777 Stereos, CB & Ham Radios, GPS, & Electrical. 0 02-14-2010 05:29 PM
Making room for IROKS: lots of pics KY TJ Fabrication Shop 74 03-04-2009 12:38 PM
Custom CB install in Overhead console on '01 XJ WARNING lots of pics!!!! Atl-atl Stereos, CB & Ham Radios, GPS, & Electrical. 6 12-22-2007 06:41 PM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome