Charging issue/Question - JeepForum.com

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 3 Old 10-17-2013, 01:42 AM Thread Starter
tj1072
Registered User
 
Join Date: Oct 2013
Location: Chicago
Posts: 3
Charging issue/Question

Hello all.

I have a 2002 Jeep Grand Cherokee Laredo. 6 Cyl/4.0. I am having a strange charging problem that I hope some one can help me with. It has a new alternator already, and the battery tested ok.

Here's what it's doing. Upon startup, the voltage gauge is fairly stable, it fluctuates slightly. As the vehicle warms up, it gets worse, and will vary between a little above 14 on the gauge, to almost down to 9 on the gauge, It does this continuoulsy back and forth, almost as if it's "Hunting". I'm questioning the PCM I guess, as well as the Battery Temp Sensor.

Also, sometimes at idle, the voltage will fall real quick, and the engine changes in sound, almost as if there was a sudden load put on the alternator. When this happens, I get a good amount of engine noise through a subwoofer I have in the vehicle.

Sorry for a long post, just trying to remember all the info I can for you. Thanks in advance.

tj1072 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 10-17-2013, 09:47 AM
chris87xj
JF Admin
 
chris87xj's Avatar
1987 XJ Cherokee 
 
Join Date: Sep 2006
Location: 3rd rock from sun
Posts: 10,500
It sounds like you might have an intermittent systems ground.
I'd look around under the hood for grounding points to disassemble and clean.

***Chris***

"You can set my jeep on fire and roll it down a hill,
But I still wouldn't trade it for a Coupe DeVille."


JeepForum.com/IndyORV@Redbird-SRA

COTY 2009

chris87xj is online now  
post #3 of 3 Old 10-17-2013, 11:18 AM Thread Starter
tj1072
Registered User
 
Join Date: Oct 2013
Location: Chicago
Posts: 3
I cleaned up grounds from the battery and such. When it does fluctuate, it's steady. It's not like 3 seconds in between, then 10, then 5. It's slowly like back and forth. I almost question the regulator.
tj1072 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome