CB wont work - JeepForum.com

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 5 Old 10-16-2009, 06:37 PM Thread Starter
Boyjeepin
Registered User
1980 CJ7 
 
Join Date: Apr 2007
Location: Denali
Posts: 68
Xj CB wont work

Ok so I have a cobra 75WXST cb radio, was working fine, old antenna broke so I installed a new 4' Wilson FGT with a mount that I drilled into the rear above the tail light. Hooked up the SWR meter and the CB turned on and had no display and then turned off.

I tested the mount to make sure it was grounded and it was, cable and antenna all test fine. I am so confused, please help!

Everyone says never turn it on without antenna hooked up but Cobra says different, so I tried it and it doesn't turn on now. Not sure if it has a built in breaker that makes it not work without an antenna.


"Going to the woods is going home..."
1980 CJ-7: For Sale
2000 XJ: RIP
2001 XJ: MIA
Boyjeepin is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 Old 10-16-2009, 07:01 PM
cico7
Registered User
2007 XK Commander 
 
Join Date: Sep 2007
Location: Columbus OH IO
Posts: 160
Have you checked your inline fuses?
dont broadcast without the antenna, but turning it on wont kill it.

if you reversed the connection, you may have blown protective circutry.
check all fuses first.

I dont want to be your friend, request denied


8llllll8
cico7 is offline  
post #3 of 5 Old 10-18-2009, 11:17 PM
SnowdogMarc
Registered User
1988 YJ Wrangler 
 
Join Date: Aug 2008
Location: Alberta
Posts: 1,443
Real stupid question here....is the selector set to WX? If it is it blanks out the entire display on mine and has flipped me out a couple of times too.

l We're here for a good time. Not a long time. So have a good time the sun can't shine every day.
l_______
/l ,[_____],
l---L -[]lllllll[]-

()_) ()_)--o-)_)____________VE6-SDG
SnowdogMarc is offline  
post #4 of 5 Old 10-19-2009, 09:30 AM Thread Starter
Boyjeepin
Registered User
1980 CJ7 
 
Join Date: Apr 2007
Location: Denali
Posts: 68
haha no. Actually I was messing with it yesterday and showing my friend how it didn't work and wouldn't you know it turned right on! Now I've just gotta get the SWR lower than 2.

"Going to the woods is going home..."
1980 CJ-7: For Sale
2000 XJ: RIP
2001 XJ: MIA
Boyjeepin is offline  
post #5 of 5 Old 10-19-2009, 10:33 AM
Slithering_Joe
Registered User
1998 TJ Wrangler 
 
Join Date: Jun 2005
Location: Nobama, Morris County
Posts: 2,441
Are you are using an inline fuse like the one pictured here along side of the outlet?



These can open circuit very easily when there is tension pulling on the wire.


Use the blade type shown below.



Just a thought.

4.0L TJ
Slithering_Joe is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Jeep Forums Replies Last Post
4wd wont work! dlowe Engines & Drivetrain 5 01-07-2010 06:39 PM
2 different CB wont work jeepwrnglr92 Stereos, CB & Ham Radios & GPS & Electrical. 4 09-15-2008 06:49 AM
4wd wont work boondocksaint Engines & Drivetrain 5 08-22-2008 11:40 PM
Why Wont My Sub Work All The Time?????? DEERSLAYER1407 Stereos, CB & Ham Radios & GPS & Electrical. 10 10-21-2005 09:42 PM
Backspacing???(pic wont work) TellyDSP Tires & Wheels 4 03-01-2003 07:55 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome