4x4Jeep's build thread.. - Page 8 - JeepForum.com

Reply
 
LinkBack Thread Tools
post #106 of 378 Old 08-22-2012, 01:12 PM
mrJ
Registered User
2002 KJ Liberty 
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 3,875
c'est la vie


Build In Progress...http://www.jeepforum.com/forum/f22/0...-name-1113549/

It's a Jeep, it's not supposed to work right all the time.

Live in Florida? Check out Florida4x4.org!!!
mrJ is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #107 of 378 Old 08-23-2012, 07:46 PM Thread Starter
4x4Jeep
Registered User
2001 WJ 
 
Join Date: Jan 2009
Location: Orlando
Posts: 2,340
bought a harbor freight bottle jack the other day and today got a receiver tow hook. i also had my t-case fluid changed, since i had trouble getting the plug out. used my own fluid and they knocked off $10.

Build - http://www.jeepforum.com/forum/f197/4x4jeeps-build-thread-1341031 - SOLD
4x4Jeep is offline  
post #108 of 378 Old 08-27-2012, 07:43 AM
mrJ
Registered User
2002 KJ Liberty 
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 3,875
what'd they charge you? how'd it look?

Build In Progress...http://www.jeepforum.com/forum/f22/0...-name-1113549/

It's a Jeep, it's not supposed to work right all the time.

Live in Florida? Check out Florida4x4.org!!!
mrJ is offline  
post #109 of 378 Old 08-30-2012, 10:36 PM Thread Starter
4x4Jeep
Registered User
2001 WJ 
 
Join Date: Jan 2009
Location: Orlando
Posts: 2,340
just got back from my trip...i paid $30 for it, but that wasn't the problem, will most likely need a new t-case. plus new transmission problems! just driving along, and the trans. just jerks, like it's shifting hard, but doesn't go into gear. and this happens when i'm already in a gear. has happened below 75mph, never over. hard to explain, but i could also smell something burning.

Build - http://www.jeepforum.com/forum/f197/4x4jeeps-build-thread-1341031 - SOLD
4x4Jeep is offline  
post #110 of 378 Old 08-31-2012, 04:30 AM
billyzj
Registered User
1994 ZJ 
 
Join Date: Dec 2011
Location: eustis
Posts: 513
Quote:
Originally Posted by 4x4Jeep View Post
just got back from my trip...i paid $30 for it, but that wasn't the problem, will most likely need a new t-case. plus new transmission problems! just driving along, and the trans. just jerks, like it's shifting hard, but doesn't go into gear. and this happens when i'm already in a gear. has happened below 75mph, never over. hard to explain, but i could also smell something burning.
you have more prob with that tranny
billyzj is offline  
post #111 of 378 Old 08-31-2012, 05:41 AM
peytonimor7
Registered User
2004 WJ 
 
Join Date: Apr 2011
Location: Columbia
Posts: 1,116
Damn man you need to just figure out how to bolt up a 45RFE to your 4.0 those 42RE's are killing you!

l 04 WJ l OME HD+3/4" spacers l Bilstein 5100 l 245/70/17 Firestone M/Ts l IRO A-Arm & CAs F & R l
peytonimor7 is offline  
post #112 of 378 Old 08-31-2012, 10:23 AM Thread Starter
4x4Jeep
Registered User
2001 WJ 
 
Join Date: Jan 2009
Location: Orlando
Posts: 2,340
Quote:
Originally Posted by peytonimor7 View Post
Damn man you need to just figure out how to bolt up a 45RFE to your 4.0 those 42RE's are killing you!
or swap in a 5spd..

at least this time i can still drive it. it started doing it when i was going up the mountains, every so often, but got worse and i made it back to fla. i kept checking the fluid and it was full.

Build - http://www.jeepforum.com/forum/f197/4x4jeeps-build-thread-1341031 - SOLD
4x4Jeep is offline  
post #113 of 378 Old 08-31-2012, 11:27 AM
Sohcvtec1995
Registered User
2001 WJ 
 
Join Date: May 2011
Location: Orlando
Posts: 998
could be a sensor. but since you said something was burning, your clutches could be what is bad. whats the fluid color?
Sohcvtec1995 is offline  
post #114 of 378 Old 08-31-2012, 01:33 PM Thread Starter
4x4Jeep
Registered User
2001 WJ 
 
Join Date: Jan 2009
Location: Orlando
Posts: 2,340
looks like atf. light red.

Build - http://www.jeepforum.com/forum/f197/4x4jeeps-build-thread-1341031 - SOLD
4x4Jeep is offline  
post #115 of 378 Old 08-31-2012, 02:51 PM Thread Starter
4x4Jeep
Registered User
2001 WJ 
 
Join Date: Jan 2009
Location: Orlando
Posts: 2,340
some pictures from my trip..

camping w/ jeep


trail to get there..


these were along the Cherohala Skyway





these are at the trailhead, disco'd up front




my skid after riding through some water in Osceola NF in fla. haha

Build - http://www.jeepforum.com/forum/f197/4x4jeeps-build-thread-1341031 - SOLD
4x4Jeep is offline  
post #116 of 378 Old 09-02-2012, 02:41 PM
Sohcvtec1995
Registered User
2001 WJ 
 
Join Date: May 2011
Location: Orlando
Posts: 998
could be a sensor then.
Sohcvtec1995 is offline  
post #117 of 378 Old 09-02-2012, 02:42 PM
Sohcvtec1995
Registered User
2001 WJ 
 
Join Date: May 2011
Location: Orlando
Posts: 998
or worse the tq conv is not staying locked up, or even more worse which im sure you know that answer...
Sohcvtec1995 is offline  
post #118 of 378 Old 09-07-2012, 09:42 AM Thread Starter
4x4Jeep
Registered User
2001 WJ 
 
Join Date: Jan 2009
Location: Orlando
Posts: 2,340
i don't know what it could be, but i don't think it's too serious cause all this week driving to work it only happened once and now it hasn't it done it at all...posted in the WJ section about it.

in other news picked up some Rigid industries dually's delivery scheduled for 9/11...depending on when i can get to billy's for th e install, either midweek or that weekend they'll be installed.

Build - http://www.jeepforum.com/forum/f197/4x4jeeps-build-thread-1341031 - SOLD
4x4Jeep is offline  
post #119 of 378 Old 09-15-2012, 03:05 PM Thread Starter
4x4Jeep
Registered User
2001 WJ 
 
Join Date: Jan 2009
Location: Orlando
Posts: 2,340
got the lights mounted today

put some wire loom to cover the exposed wire




took a first person view video


i had an extra pair of lights i was selling, ended up trading them and my hitch for MrJ's tire carrier, hitch and rear bumper. i have other things to finish before i start the build, but it's a future project. here is the hitch and latch other pictures to see what i'll be doing are in his build thread.



Build - http://www.jeepforum.com/forum/f197/4x4jeeps-build-thread-1341031 - SOLD
4x4Jeep is offline  
post #120 of 378 Old 09-15-2012, 07:12 PM Thread Starter
4x4Jeep
Registered User
2001 WJ 
 
Join Date: Jan 2009
Location: Orlando
Posts: 2,340
here are some night shots of my lights; decided to make a video too

Rigid's on the garage door

KC, headlights and Rigid's

just the Rigid's



Build - http://www.jeepforum.com/forum/f197/4x4jeeps-build-thread-1341031 - SOLD
4x4Jeep is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Jeep Forums Replies Last Post
I guess its time for my build thread, "Build thread." Escout03 Grand Cherokee General Discussion 81 11-13-2011 12:45 PM
My Build Thread zjrick812 ZJ Grand Cherokee Forum 5 11-16-2010 08:10 PM
WK build thread WSPJeep Grand Cherokee General Discussion 95 11-01-2010 08:17 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome