What the heck is this red thig poping out and do I need it? - JeepForum.com

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 5 Old 02-02-2013, 10:38 AM Thread Starter
ghostjob
Registered User
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 2
What the heck is this red thig poping out and do I need it?

This is on the passenger side front axle of a TJ Rubicon. The driver side does not have this piece. It seems to make a ungodly squealing sound.

Attached Thumbnails
image-153113769.jpg  
ghostjob is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 Old 02-02-2013, 12:48 PM
Unlimitedlou
Senior Member
 
Unlimitedlou's Avatar
2012 JK Wrangler 
 
Join Date: Feb 2010
Location: Louisville
Posts: 827
It keeps garbage out of your axle tube. Not sure if that is factory or not. I haven't seen one like that. It won't hurt to run without it. You will get some trash in your tubes, but most axles don't have seals there anyway.

2005 Unlimited Rubicon, too much junk to list!-sold
2012 JKU Orange Crush
Unlimitedlou is offline  
post #3 of 5 Old 02-02-2013, 06:36 PM
relgnarw
Registered User
2002 TJ Wrangler 
 
Join Date: Mar 2010
Location: Akron Ohio
Posts: 675
http://www.alloyusa.com/axle-tube-se...usa-11105.html
It looks like one of these.
Like Lou said just pull it out and go, or replace it. No harm either way.

"I had wobster at Wed Wobster" - Austin age 5

My onboard air build.
http://www.jeepforum.com/forum/f176/...5-spd-1379665/
relgnarw is offline  
post #4 of 5 Old 02-03-2013, 12:09 PM Thread Starter
ghostjob
Registered User
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 2
Thanks! I pulled it out. The Jee still works but the noise persists.
ghostjob is offline  
post #5 of 5 Old 02-03-2013, 03:01 PM
relgnarw
Registered User
2002 TJ Wrangler 
 
Join Date: Mar 2010
Location: Akron Ohio
Posts: 675
How do the brakes look? I've had a dust shield that got bent and made an awful noise. I'd jack up the front end and rotate the wheels and see if anything is rubbing or if you can hear that noise.

"I had wobster at Wed Wobster" - Austin age 5

My onboard air build.
http://www.jeepforum.com/forum/f176/...5-spd-1379665/
relgnarw is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome