Sputter and dragging - JeepForum.com

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 7 Old 08-21-2012, 05:02 PM Thread Starter
keggles
Registered User
2006 WK 
 
Join Date: Nov 2011
Location: Riverview
Posts: 80
Sputter and dragging

06 WK 4.7 I replaced the plugs with the regular champions and added a K&N. I have still been getting some weird chug a lug motions and weird pick up. Fuel filter/pump/etc?

Thanks in advance!


2006 WK GC 4.7 - BB 2" - Nitto Terra Grapplers 265/70/17
Silver WK Club #63
keggles is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 Old 08-28-2012, 09:31 AM Thread Starter
keggles
Registered User
2006 WK 
 
Join Date: Nov 2011
Location: Riverview
Posts: 80
Anyone have any ideas?

Transmission, fuel filter/fuel pump, just seems weird
keggles is offline  
post #3 of 7 Old 08-28-2012, 08:28 PM
baldfatdad
Registered User
1984 CJ8 
 
Join Date: Nov 2009
Location: florida
Posts: 625
Did you pull the codes? Automatic? Check fluid level. More info will be helpful. When does it chug? Hot, cold, speed, gear its in?
baldfatdad is offline  
post #4 of 7 Old 08-28-2012, 08:42 PM Thread Starter
keggles
Registered User
2006 WK 
 
Join Date: Nov 2011
Location: Riverview
Posts: 80
Havent pulled codes .. nothing has shown up on the dash. Its auto and doesnt have a set temp on the engine that it does it. I notice it more often around second/third.

2006 WK GC 4.7 - BB 2" - Nitto Terra Grapplers 265/70/17
Silver WK Club #63
keggles is offline  
post #5 of 7 Old 08-29-2012, 11:03 AM Thread Starter
keggles
Registered User
2006 WK 
 
Join Date: Nov 2011
Location: Riverview
Posts: 80
2006 WK 4x2 4.7 Limited

2006 WK GC 4.7 - BB 2" - Nitto Terra Grapplers 265/70/17
Silver WK Club #63
keggles is offline  
post #6 of 7 Old 09-03-2012, 02:03 PM Thread Starter
keggles
Registered User
2006 WK 
 
Join Date: Nov 2011
Location: Riverview
Posts: 80
Ttt

2006 WK GC 4.7 - BB 2" - Nitto Terra Grapplers 265/70/17
Silver WK Club #63
keggles is offline  
post #7 of 7 Old 11-15-2012, 08:17 AM Thread Starter
keggles
Registered User
2006 WK 
 
Join Date: Nov 2011
Location: Riverview
Posts: 80
Not sure if anyone else reads this, but I wanted to update.

For this issue I have been doing the following:

Changed plugs (Stock Champions)
Run Lucas Fuel Treatment
K&N Filter
Clean Throttle Body
Clean both TPS and lower sensor with TB cleaner

The TPS sensor and lower air control cleaning made the biggest difference for the chug a lug issue. I figure the remaining issues are build up on the fuel pump/filter, but its very faint what is still there.
keggles is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome