P300 code - JeepForum.com
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 4 Old 06-20-2011, 07:28 PM Thread Starter
JeepsRcool71
Registered User
2008 KK Liberty 
 
Join Date: May 2011
Location: Wareham
Posts: 3
P300 code

I hope someone can help, I bought a 2008 Jeep Liberty a month ago from a dealership. Since the day I drove it off the lot it has been running rough at idle. The CEL has been coming on intermittently with a P300 code. The dealership has change an O2 sensor, and plugs. Every time I bring it back they tell me that they don't see anything wrong with it. I'm not sure if it's relevant, but it rained really hard the other night and it's been running even worse since then. Has anyone had any similar experiences like this. Its a 3.7 automatic, with 42,000 miles on it. When I purchased it, it had 39,900. Any advice would be greatly appreciated.

JeepsRcool71 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old 06-20-2011, 08:13 PM
wheelin
Registered User
1995 YJ Wrangler 
 
Join Date: Oct 2009
Location: oklahoma
Posts: 123
p0300-multiple cylinder misfire. pull the coils off the spark plugs and look for water intrusion.

95 yj
wheelin is offline  
post #3 of 4 Old 04-14-2012, 10:28 PM
JCemenski
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 21
Hope you don't have broken valve retainer springs like mine (or valve-lock as some call it). I bought a 02 liberty with 3.7 motor with 27,000 mi on it (remanned long block) drove it 3 days and started running rough and then diddnt want to stay running at all. Called a diagnostic expert and he garanteed me that he new the problem. A very long story short turned out he was right. Basically need a new motor cost about 3000 plus install about same. I know cuz the papers were still in the glove box from the last owner having same problem. Thanks mopar. Still love the paperweight tho ;-) so after I fix it. This will be the 3rd motor in vehicle...all the best of luck to you.
JCemenski is offline  
post #4 of 4 Old 04-14-2012, 10:37 PM
JCemenski
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 21
Same code mine shot and I had 2 intake spings broken and 2 valves locked. One went first and it would still run but roughly. Kept driving it and another went accept when this happens you lose compression on that cylinder thus making it ineffective so I was driving around on 5 cylinders and then once the second lock-up occurred I went to a 4 cyl and she don't want to run that way so out of commission she is still not fixed. Don't know if I want to put all that time in on a gamble if the pistons may have hit valves therefore bending them making thing resemble paperweights. Lol. Fml
JCemenski is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome