Front Wheels not driving -

LinkBack Thread Tools
post #1 of 3 Old 08-16-2015, 02:07 PM Thread Starter
Registered User
1999 WJ 
Join Date: Aug 2015
Location: ANN ARBOR
Posts: 2
Front Wheels not driving

I have a 1999 Jeep Grand Cherokee Limited with AWD (Quadra-Trac II T/C). The issue is that the front axle is not engaging in snow (rear wheels are spinning) in the AWD mode. However, the T/C will engage when I put it in 4x4 Low, but I can't drive in low under normal conditions. The fluid levels are all very good, so that is not the problem.

I am trying to avoid taking it to dealer if it is a fairly simple fix.
Any ideas I can test at minimal cost?


GVSUJeep is offline  
Sponsored Links
post #2 of 3 Old 08-18-2015, 02:13 PM
Registered User
1997 TJ Wrangler 
Join Date: Oct 2009
Location: Highlands Ranch
Posts: 7,207
Can pretty much guarantee you the clutch pack in the transfer case is shot after 16 years (unless they were recently changed).
freeskier93 is offline  
post #3 of 3 Old 08-19-2015, 05:36 PM Thread Starter
Registered User
1999 WJ 
Join Date: Aug 2015
Location: ANN ARBOR
Posts: 2
Thanks for responding. I was hoping it was something else.
Is there anyway to confirm this?
GVSUJeep is offline  

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.

Email Address:


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome