post #1 of Old 02-10-2012, 04:53 AM Thread Starter
MikeA85
Registered User
 
Join Date: Jun 2009
Location: MASS
Posts: 29
I got a p1281 code a few weeks ago. Changed the thermostat, 195 degree as recommended. Code cleared ok it's own now it's back. What's up with that?

MikeA85 is offline  
post #2 of Old 02-12-2012, 09:45 AM
chris142
Registered User
2002 TJ Wrangler 
 
Join Date: Jul 2010
Location: Apple Valley,Ca
Posts: 3,257
Either a faulty new thermostat or the housing is pitted and allowing coolant to bypass the thermostat.

You didn't use one of those failsafe ones from Vatozone did you?
chris142 is offline  
post #3 of Old 05-08-2014, 01:10 PM
LAX_TJ
Registered User
2002 TJ Wrangler 
 
Join Date: Jul 2013
Location: Houston
Posts: 6
Same Problem

I'm dealing with a nearly identical issue. I'm needing to get my 02 TJ inspected and because I'm in Houston, cant bypass the CEL issue. I haven't tried a fix yet because I just now narrowed down the issue to a temp. thing. Temp warms up on my gauge as it should so no sensor issue that I can figure; code says engine stays cold too long. which is total crap. My mechanic (this seemed weird to me) suggested I turn the thermostat 180 degrees and it should fix the problem. Given his previous credibility with me on my annoying jeep fixes, he does know what he's talking about, but has anyone else ever heard of this? Am I just the idiot who doesn't see how this would affect anything?

LAX
LAX_TJ is offline  
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome