Engine problem solved! - JeepForum.com

LinkBack Thread Tools
post #1 of 2 Old 07-12-2013, 08:43 AM Thread Starter
Registered User
Join Date: Mar 2011
Location: Santa Rosa
Posts: 5
Engine problem solved!

Some time ago I mentioned I could not figure out for the life of me why I couldn't get my blankety-blank F4 engine to run properly. After a lot of work I found out the rebuilt YF carburetor purchased from Kaiser-Willys had an undersize main jet. After a couple of tries of drilling it out about another three thousanths in diameter, it runs fine! It came from the rebuilders running too lean. Nice to have my Jeep back!

Historynut is offline  
Sponsored Links
post #2 of 2 Old 07-13-2013, 06:48 AM
Registered User
1955 M-38 
Join Date: Oct 2006
Location: arizona
Posts: 463
good that you figured that one out. one of those things that youd never expect.
hotrod351 is offline  

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.

Email Address:


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome