JeepForum.com

JeepForum.com (http://www.jeepforum.com/forum/)
-   Engines & Drivetrain (http://www.jeepforum.com/forum/f19/)
-   -   Burst Radiator Hose (http://www.jeepforum.com/forum/f19/burst-radiator-hose-1573405/)

JPMango 09-09-2013 12:05 PM

Burst Radiator Hose
 
I had replaced my water pump and both radiator hoses about 14 months ago in my 2005 Jeep Liberty (3.7 L).

4 weeks ago I heard a funny clicking noise in my engine. It was non-excistent when I took the serpentine belt off. I somewhat located it to the water pump, power steering or alternator. There has been no decrease in gas mileage, harder to steer, failed starts, low oil, or low radiator fluid.

Then last night my upper radiator hose burst.

Changing it will be easy but I am wondering if there was something that caused the hose to burst and not just bad construction

Any help would be much appreciated!

Thanks!

laybackman 09-09-2013 01:38 PM

Quote:

Originally Posted by JPMango (Post 15888893)
I had replaced my water pump and both radiator hoses about 14 months ago in my 2005 Jeep Liberty (3.7 L).

4 weeks ago I heard a funny clicking noise in my engine. It was non-excistent when I took the serpentine belt off. I somewhat located it to the water pump, power steering or alternator. There has been no decrease in gas mileage, harder to steer, failed starts, low oil, or low radiator fluid.

Then last night my upper radiator hose burst.

Changing it will be easy but I am wondering if there was something that caused the hose to burst and not just bad construction

Any help would be much appreciated!

Thanks!

If your PSI got too high in your cooling system BUT it never overheated I would definitely suspect the radiator cap since it does regulate the pressure in the system.


The time now is 11:43 PM.

Powered by vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.