post #1 of Old 07-31-2013, 01:29 PM Thread Starter
TFERV
Registered User
2004 LJ Wrangler 
 
Join Date: Jan 2013
Location: Goshen
Posts: 248
Auto Transmission Delay into Drive on LJ 4-speed auto

I have a 2004 Wrangler Unlimited (2-door LJ) which has the 42LRE 4-speed auto transmission. I just had the transmission rebuilt and installed a new billet torque converter and Level 2 shift kit.

The rebuild made a big difference; however, the transmission still takes a second or 2 to engage when going from Park to Drive. This mostly just happens once the trany is warmed up. The rebuild made this issue much better but it still does it. When I first put it in drive it makes a buzzing sound (like it is trying to engage) before it engages. If I throttle before it engages (before the buzzing stops) it makes a "clunk, clunk, clunk" sound and then engages. This is the only issue other than that the trany works great.

If you know what the issue could be that would be great! Thanks


TFERV
94 ZJ 3"lift 31s Bigger build in process
SOLD 04 LJ 3" lift, 33 Falkens, Bumpers, Trektop...
TFERV is offline  
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome