98 ZJ 4.0 Doesn't Idle or Run Right - JeepForum.com

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 2 Old 06-20-2014, 02:56 PM Thread Starter
tj2kj
Registered User
1998 ZJ 
 
Join Date: Jan 2010
Location: charlotte, nc
Posts: 84
98 ZJ 4.0 Doesn't Idle or Run Right

Having a strange issue after rebuilding the head and pressure washing intake system. It would not idle and started running very poorly. Put OBD-2 meter on it finding an issue with Throttle Position Sensor. So I checked power feeding the sensor and saw I was reading 0v, 4.5v, 5v. I think the second reading should just be a couple mV. So I purchased a used Clock Spring. Once installed, I got the same reading with voltages on the contacts of 0v, 3.5v, and 4.5v.
Does anybody have an idea of what else could be causing the voltages to be off leading to the sensor?
I was thinking it was a big coincidence having this happen now so was wondering if one of the other sensors could be throwing things off.
Thanks...

tj2kj is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 Old 06-20-2014, 03:12 PM Thread Starter
tj2kj
Registered User
1998 ZJ 
 
Join Date: Jan 2010
Location: charlotte, nc
Posts: 84
BTW, when I run live data it shows between 93 - 98% no matter what position gas pedal is in.
The voltage readings I picked up somewhere - maybe that is wrong and I just need a new TPS.
Thoughts?
tj2kj is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome