96 Jeep Laredo - JeepForum.com

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 9 Old 07-28-2013, 10:56 PM Thread Starter
TheAron67
Registered User
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 40
96 Jeep Laredo

I just bought a 1996 Jeep Grand Cherokee Laredo with a replaced long block 4.0 straight 6 cylinder and when I crank it up, until it warms up, it loses power and skips kinda like if you stall out in a stick shift. Ive replace the plugs and wires, cap and rotor, the fuel pump, fuel filter and put BG 44k in my gas tank and Idk what to do. Any Ideas?

TheAron67 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 9 Old 07-29-2013, 05:52 AM
Holder350
Registered User
1995 XJ Cherokee 
 
Join Date: Oct 2007
Location: Whitesburg
Posts: 5,293
You have a part that has what is know as thermal failure, which means it works good untill it gets hot.

Most likely culprit is the CPS

Sent from my phone

95' XJ Country - Stock Skids - D30/D35 Limited Slip - 3" Lift - 31x10.50R15 - 4.0 HO - AX15 - NP231

98' XJ Classic - D30/C8.25 - 4.5" RC Lift - 33x12.50R15 - 4.0 HO - AW4 - NP231
Quote:
Originally Posted by Azzy View Post
You can tell the character of a person in how they treat someone who can do nothing for them.
Holder350 is offline  
post #3 of 9 Old 07-29-2013, 06:14 AM Thread Starter
TheAron67
Registered User
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 40
It works good once it has warmed up but it feels like it skips and stalls about 30 seconds after I crank it up, only when I first crank it up. Once it gets warmed up its fine
TheAron67 is offline  
post #4 of 9 Old 07-29-2013, 06:57 AM
Holder350
Registered User
1995 XJ Cherokee 
 
Join Date: Oct 2007
Location: Whitesburg
Posts: 5,293
Sorry I miss read that

Sent from my phone

95' XJ Country - Stock Skids - D30/D35 Limited Slip - 3" Lift - 31x10.50R15 - 4.0 HO - AX15 - NP231

98' XJ Classic - D30/C8.25 - 4.5" RC Lift - 33x12.50R15 - 4.0 HO - AW4 - NP231
Quote:
Originally Posted by Azzy View Post
You can tell the character of a person in how they treat someone who can do nothing for them.
Holder350 is offline  
post #5 of 9 Old 07-30-2013, 08:12 AM
cruiser54
Web Wheeler
 
cruiser54's Avatar
1990 MJ Comanche 
 
Join Date: Oct 2009
Location: Prescott
Posts: 11,233
Try this. Turn the key on, then off 2 or 3 times before going to Start and see if it fires up better.

If you own a Renix Jeep, you'll want to check this out.

An index to over 30 write-ups can be found in the link below


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


My Jeep Technical Photos


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
cruiser54 is offline  
post #6 of 9 Old 07-30-2013, 08:37 AM Thread Starter
TheAron67
Registered User
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 40
I tried it and it fires up wayy faster and it doesnt skip like it normally does
TheAron67 is offline  
post #7 of 9 Old 07-30-2013, 08:38 AM
cruiser54
Web Wheeler
 
cruiser54's Avatar
1990 MJ Comanche 
 
Join Date: Oct 2009
Location: Prescott
Posts: 11,233
Fuel pump check valve is bad. You can learn to live with it or replace the fuel pump.

If you own a Renix Jeep, you'll want to check this out.

An index to over 30 write-ups can be found in the link below


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


My Jeep Technical Photos


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
cruiser54 is offline  
post #8 of 9 Old 07-30-2013, 09:01 AM Thread Starter
TheAron67
Registered User
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 40
So Id have to replace the fuel pump?
TheAron67 is offline  
post #9 of 9 Old 07-30-2013, 07:10 PM
cruiser54
Web Wheeler
 
cruiser54's Avatar
1990 MJ Comanche 
 
Join Date: Oct 2009
Location: Prescott
Posts: 11,233
Quote:
Originally Posted by TheAron67 View Post
So Id have to replace the fuel pump?
Pretty sure.

If you own a Renix Jeep, you'll want to check this out.

An index to over 30 write-ups can be found in the link below


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


My Jeep Technical Photos


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
cruiser54 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome