My first XJ! - JeepForum.com

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 4 Old 06-09-2013, 01:39 PM Thread Starter
airman401
Registered User
1994 ZJ 
 
Join Date: Jun 2013
Location: Greenville
Posts: 21
My first XJ!

My name is Ryan and (oddly enough) I'm coming from the world of Volkswagens.

I picked up my new baby for $1000. Its a 91 Laredo with 250k on the clock. Its got a funky red (purple?) interior which I actually like a lot.


It needed a new new battery right away.

I noticed the Coolant reservoir was full of sludge so i took it out, cleaned it up, and flushed the system.

Only problem I'm having now is a pretty good sized oil leak. I replaced the valve cover gasket today just cause it couldn't hurt. I hear it could be a rear main seal. Oil pressure it sitting a little low, but its stable.


Anyway, on to the pictures


Looking forward to meeting everyone one learning more about my XJ!

Ryan

airman401 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old 06-09-2013, 01:58 PM
Camfam07
Registered User
1996 XJ Cherokee 
 
Join Date: Jan 2012
Location: Tulsa
Posts: 851
where is your oil leaking coming from? its not passenger side is it? look and see if your starter is covered in oil and looks like your filter is leaking... there are O rings inside the oil filter adapter mine leaked severe, but it was easy to spot as it dripped onto the starter and front passenger side axle.
Camfam07 is offline  
post #3 of 4 Old 06-09-2013, 03:42 PM Thread Starter
airman401
Registered User
1994 ZJ 
 
Join Date: Jun 2013
Location: Greenville
Posts: 21
Quote:
Originally Posted by Camfam07 View Post
where is your oil leaking coming from? its not passenger side is it? look and see if your starter is covered in oil and looks like your filter is leaking... there are O rings inside the oil filter adapter mine leaked severe, but it was easy to spot as it dripped onto the starter and front passenger side axle.
So far its been tough to locate. it has obviously been leaking for a while.
airman401 is offline  
post #4 of 4 Old 06-09-2013, 08:01 PM
sanchagrins
Registered User
1998 XJ Cherokee 
 
Join Date: Mar 2009
Location: NC
Posts: 694
I welcome to the jeep world! I have a 98 with 233k that I just got about three months ago and I've been working on getting some of the mechanical issues straightened out myself. Gotta love these high mileage XJs!

I think I have a leak from the oil filter adapter, and possibly one from the rear main seal. Luckily the rear main seal can be changed without having to drop the transmission. Keep us posted on your progress!


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
sanchagrins is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome