How many miles on your Original 4.0L I6 ?? - Page 25 - JeepForum.com

Reply
 
LinkBack Thread Tools
post #361 of 406 Old 10-23-2012, 05:16 PM
raypla
Registered User
1999 XJ Cherokee 
 
Join Date: Mar 2007
Location: Troy
Posts: 383
Quote:
Originally Posted by bobthecatkiller View Post
Awww its still a baby
And it's not an XJ


99 XJ 4.0 D30 29sp 8.25, IRO TB & HD Tie Rod, Kellys WIP main 5 wires 1AWG http://www.kelleyswip.com/price.html, Banks header, Stainless Magnaflow catback, cat, 2" OME lift, JC1B Leafs, OME sports, JKS discos, 30X9.5X15 BFG AT's, Fastman 62mmTB, Cibie E-codes with 55/60 Osram bulbs, Putco harness=JUNK!!, Alpine 7563 Deck, PWX 10" Cubby, JBL GTI 180.2 400wX1 rms, 6.5 Infinity Perfects , front PWX 6.5, Infinity ref amp 111wX4 rms, Optima Yellow, 100 sqft of http://store.secondskinaudio.com/damplifier/
raypla is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #362 of 406 Old 10-23-2012, 11:30 PM
Codeman91
Registered User
2001 XJ Cherokee 
 
Join Date: Sep 2010
Location: Machesney Park
Posts: 187
162,6XX on my '01. Had 152,751 when I got it in Nov. '09.

White 2001 XJ: stock

White Jeep Club member #138
Codeman91 is offline  
post #363 of 406 Old 05-11-2013, 06:49 PM
LongueCarabine
Registered User
1985 CJ7 
 
Join Date: Mar 2008
Location: South Louisiana
Posts: 196
Quote:
Originally Posted by LongueCarabine View Post
I have two 98 Cherokees, both with 4.0 liter engines. One is 4WD, the other is 2WD. The 4WD has about 160K miles on it.

The 2WD now has 331K+, and is going strong. Not burning or leaking any oil, but I think it has a slight transmission leak. It's been very dependable and has been low maintenance for almost 14 years.

LC
Well, not to toot my own horn too much, but I just turned 335K on the old 2WD. Been using it for the past 2 months to drive back and forth to work (45 miles each way) but it looks like the water pump is going.

Oh well, slap another one in and drive on!

LC
LongueCarabine is offline  
post #364 of 406 Old 05-11-2013, 07:03 PM
Charley3
Web Wheeler
1999 XJ Cherokee 
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 5,535
35K miles on my 99 XJ

Warning: I often edit my posts a few times to get them complete, or to correct errors.
Charley3 is offline  
post #365 of 406 Old 05-12-2013, 09:58 PM
llanitedave
Registered User
1997 XJ Cherokee 
 
Join Date: Mar 2010
Location: Amargosa Valley, NV
Posts: 34
Quote:
Originally Posted by LongueCarabine View Post
Well, not to toot my own horn too much, but I just turned 335K on the old 2WD. Been using it for the past 2 months to drive back and forth to work (45 miles each way) but it looks like the water pump is going.

Oh well, slap another one in and drive on!

LC
Mine goes through water pumps like, well, water. I get about 50k from each one before I need to replace it.

Usually the seals start leaking, but last time it seized up and snapped the shaft.

That's pretty much the only systematic weakness I've seen in that engine. 230k for me so far.
llanitedave is offline  
post #366 of 406 Old 05-13-2013, 12:17 PM
mhall02
Registered User
2000 XJ Cherokee 
 
Join Date: Oct 2004
Location: Missouri
Posts: 901
Quote:
Originally Posted by llanitedave View Post
Mine goes through water pumps like, well, water. I get about 50k from each one before I need to replace it.
50K??? How many have you gone through total and what brand? The one on my 2000 has over 80,000, and it was from Advance Auto. Looks like rockauto.com has a Gates brand for around $24. I put the Gates on my van with zero problems, but both the Gates and the one from AA were new, not re-manufactured. Bottom line that doesn't sound 'typical'.

Patriot Blue
2000 Sport 4X4 4.0 inline six, AW-4 Automatic, stock
Original Owner 308,000 miles
mhall02 is offline  
post #367 of 406 Old 05-13-2013, 12:45 PM
bobthecatkiller
Web Wheeler
2000 XJ Cherokee 
 
Join Date: Feb 2011
Location: binghamton
Posts: 1,415
Out of the jerps in the family with the i6, not one water pump has failed, 150,000+ on all.

"****, I might **** around and bring the Jeep back No doors on it, flexin' with the seat back"
bobthecatkiller is offline  
post #368 of 406 Old 05-13-2013, 02:59 PM
ONCEBITN
Registered User
1996 ZJ 
 
Join Date: May 2013
Location: Lizton
Posts: 2
428k on 92 xj and 231 on 96 zj
ONCEBITN is offline  
post #369 of 406 Old 05-13-2013, 03:51 PM
NHCherokee
Registered User
1999 XJ Cherokee 
 
Join Date: Dec 2007
Location: Seacoast NH
Posts: 56
200K on my '99 XJ. Replaced radiator, water pump, power steering pump, exhaust (from OE header back), crankshaft seal & harmonic balancer. That's about it for the engine, otherwise also renewed hubs, shocks, brake lines & battery...
NHCherokee is offline  
post #370 of 406 Old 05-15-2013, 08:48 PM
djnix93
Registered User
2001 XJ Cherokee 
 
Join Date: May 2013
Location: Corvallis
Posts: 1
99,600 on my 01
djnix93 is offline  
post #371 of 406 Old 05-15-2013, 10:01 PM
BLSDEP
Registered User
1991 XJ Cherokee 
 
Join Date: May 2013
Location: Flagstaff
Posts: 5
387k on my 1991, and it just keeps on tickin
BLSDEP is offline  
post #372 of 406 Old 05-17-2013, 08:53 AM
V1GiLaNtE
Registered User
1998 XJ Cherokee 
 
Join Date: Jun 2011
Location: Fairfax
Posts: 444
153k on my 98'
V1GiLaNtE is offline  
post #373 of 406 Old 05-17-2013, 10:37 AM
Gelertazreal
Registered User
 
Join Date: May 2013
Location: Edmonton
Posts: 22
227k on my 91
Gelertazreal is offline  
post #374 of 406 Old 05-26-2013, 04:35 PM
llanitedave
Registered User
1997 XJ Cherokee 
 
Join Date: Mar 2010
Location: Amargosa Valley, NV
Posts: 34
Quote:
Originally Posted by mhall02 View Post
50K??? How many have you gone through total and what brand? The one on my 2000 has over 80,000, and it was from Advance Auto. Looks like rockauto.com has a Gates brand for around $24. I put the Gates on my van with zero problems, but both the Gates and the one from AA were new, not re-manufactured. Bottom line that doesn't sound 'typical'.
To be honest, I'm not sure exactly which brands I've used, although I'm fairly confident they're generally remanufactured. Usually when it happens, I'm on the road hundreds of miles from home, and I end up getting whatever is available to get me going as soon as possible.

It does seem to be a weak link in my system, but fortunately it's not particularly expensive or difficult to replace. I just wish it could be scheduled!
llanitedave is offline  
post #375 of 406 Old 05-26-2013, 07:33 PM
YJMCB
Registered User
1987 YJ Wrangler 
 
Join Date: Jan 2001
Location: Milfay, Okla
Posts: 140
207,362 on my 92.Replaced the waterpump for the first time 2 weeks ago.yjmcb

87 YJ,SOA,35-12.50 Mickey Thompson Claws 92 XJ,8.8 detroit rear,35's & other stuff.
YJMCB is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Jeep Forums Replies Last Post
1999 Orange Cherokee Pics posted 33k original miles 350zmarty XJ Cherokee Technical Forum 10 12-13-2009 04:23 AM
1999 xj 33k original miles 350zmarty XJ Cherokee Technical Forum 26 12-11-2009 02:23 PM
Just bought a 1996 Jeep Cherokee with 51k original miles! Some Questions... wick001 XJ Cherokee Technical Forum 10 05-13-2008 10:53 AM
Original ALTERNATOR, 194 thousand miles. 4.0H.O.XJ XJ Cherokee Technical Forum 10 07-27-2007 06:26 AM
original equipment jaredakleiman XJ Cherokee Technical Forum 2 06-25-2005 07:28 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome