Test drove a WJ overland/ some issues - JeepForum.com

LinkBack Thread Tools
post #1 of 1 Old 05-07-2014, 01:38 PM Thread Starter
Registered User
Join Date: May 2014
Location: Q-town
Posts: 1
Test drove a WJ overland/ some issues

Hello guys, I'm new to jeeps and SUV's in general.
Ok so I test drove a wj overland and it had problems from the startup itself, it took about 5-7 seconds of cranking the first time I started it. After it finally fired up the rpm needle kept vibrating. It was not surging like up and down 1000rpms, but just vibrating up and down maybe 50-100rpms. It is also throwing the p0174 code. What could be the issue? I turned it off and then started again, this time it fired right up.
Also with the engine in neutral I can move the 4wd selector from 4hi to n. Then when I try to move from n to 4lo it's a bit difficult. Also when I move it to 4hi from n it crunches a little.
Another problem is when I put the transmission from n to d it takes about 1 second to engage. And when I go from d to n it makes a thump.
Are all these serious issues or can be fixed easily.

an3esh is offline  

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.

Email Address:


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome