ZJ help - JeepForum.com
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 9 Old 12-23-2011, 08:55 AM Thread Starter
Dluenz
Registered User
1993 ZJ 
 
Join Date: Dec 2011
Location: Sheboygan
Posts: 492
ZJ help

I have a 1993 ZJ with the five speed manual and the I6, runs and drives great but there is a weird rubbing noise when I'm coasting. If I really step on it there is no noise but otherwise there is and it seems to go faster the faster I go. I had it on a lift and everything seems to have checked out so im really lost as to what it could be. Also I'm looking for some cheap but cool mods I can do! Thanks!

Dluenz is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 9 Old 12-23-2011, 09:02 AM
ZJPunk98
Registered User
2002 WJ 
 
Join Date: Oct 2005
Location: North Kingstown
Posts: 2,351
Does the noise appear when you turn or just coast? is it tire/road noise? if its a whining noise under power, that would be your pinion bearings.

Erik

98 ZJ 5.2L JGC Limited Sold
02 4.7L HO JGC Overland
ZJPunk98 is offline  
post #3 of 9 Old 12-23-2011, 09:05 AM
PolkaPower
Registered User
1998 ZJ 
 
Join Date: Aug 2011
Location: The Abyss
Posts: 19,241
It could be any number of things. Pinion bearings, wheel bearings, worn brake rotors........ What area is the noise coming from?
PolkaPower is online now  
post #4 of 9 Old 12-25-2011, 01:28 PM Thread Starter
Dluenz
Registered User
1993 ZJ 
 
Join Date: Dec 2011
Location: Sheboygan
Posts: 492
it seems to be coming from the rear, and if im under power its gone, mostly when im coasting.
Dluenz is offline  
post #5 of 9 Old 12-25-2011, 01:36 PM
TallyZJ
Registered User
1996 ZJ 
 
Join Date: Nov 2008
Location: Tallahassee
Posts: 1,140
Check to see if anything is touching the drive shaft in any way. When under power the pinion will rotate. When you coast it returns to its normal orientation and something may be rubbing it.

1996 Jeep Grand Cherokee Laredo 4x4 - 4.0L
Capital City Jeepers
Build Thread Here
TallyZJ is offline  
post #6 of 9 Old 12-25-2011, 04:36 PM
Degra101
Registered User
2007 JK Wrangler 
 
Join Date: Jan 2011
Location: Vancouver
Posts: 166
Quote:
Originally Posted by Dluenz View Post
I have a 1993 ZJ with the five speed manual
Lucky !
Degra101 is offline  
post #7 of 9 Old 12-26-2011, 12:59 AM
KoreaZJ
Registered User
1994 ZJ 
 
Join Date: Aug 2011
Location: GANGNAM STYLE
Posts: 2,666
Scarey!
________________
KoreaZJ is offline  
post #8 of 9 Old 01-06-2012, 09:15 AM Thread Starter
Dluenz
Registered User
1993 ZJ 
 
Join Date: Dec 2011
Location: Sheboygan
Posts: 492
alright thanks, I'll check that out.
Dluenz is offline  
post #9 of 9 Old 01-09-2012, 08:57 AM Thread Starter
Dluenz
Registered User
1993 ZJ 
 
Join Date: Dec 2011
Location: Sheboygan
Posts: 492
Figured it out, bearing was going. Thanks for your help everyone!
Dluenz is offline  
Reply

Tags
build , noise , rear end , zj

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome