ZJ Cluster Problem.. Lights but no gauge reading - JeepForum.com
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 6 Old 03-08-2009, 12:44 PM Thread Starter
Mudslinger97
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Location: Rochester
Posts: 2
ZJ Cluster Problem.. Lights but no gauge reading

97 GC. Clusters backlights work and ABS light still shows up (pulled ABS fuse), but gives no readings from speedo, tach, fuel, temp, batt, oil press. Occasionally they will come back on for a short time ( 2 seconds - 2 minutes max), but for the most part are always non-fuctioning. I had read previous posts about bending the pins on the back of the cluster, but this did not resolve. Is there another area to look for the problem? A loose harness? Or am I stuck scanning the miles of wire for a problem. Thanks Jeepers

Mudslinger97 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 Old 03-09-2009, 05:09 PM Thread Starter
Mudslinger97
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Location: Rochester
Posts: 2
additionally

Also, I want to add that the rear glass defrost does not work when the gauges are not functioning. It will work during the short spurts that the gauges are on though. Any advice would be great.
Mudslinger97 is offline  
post #3 of 6 Old 03-09-2009, 05:33 PM
rooster51
Registered User
1997 ZJ 
 
Join Date: Dec 2008
Location: Virginia Beach
Posts: 1,628
Sounds alot like a short grounding out or a loose connection. Either way, youll be tracing wires.
rooster51 is offline  
post #4 of 6 Old 03-09-2009, 07:40 PM
ZeeJay1997
Registered User
1997 ZJ 
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 8,557
Your chasing a violet wire that comes fro fuse 7 in the junction block (JB). It feeds the instrument cluster, data link connector, and body control module (which controls the rear window defrost) through C4 at the JB. When you lose power to instruments, check pin 16 of DLC for voltage. If it falters with the instruments, you most likely have a bad connection at the JB.

All the interior grounds are under the driver's seat. Good luck with that...

I hope you are good with a meter. This is the easy stuff. You really need a wiring diagram.
ZeeJay1997 is offline  
post #5 of 6 Old 03-10-2009, 05:51 AM
586ZJ
Registered User
1996 ZJ 
 
Join Date: Feb 2009
Location: Shelby
Posts: 60
I have the exact same issue, except my rear defrost still works on my truck at all times, its just the gauges that are inop. They do light up though and have turned on a handful of times for 2-3 seconds max. I just use my GPS as a speedo and my overhead console to tell me when my fuel is getting low.
586ZJ is offline  
post #6 of 6 Old 04-13-2009, 10:03 PM
falco84
Registered User
2004 WJ 
 
Join Date: Mar 2009
Location: Ontario
Posts: 43
That sounds exactly like the instrument cluster from my 97 ZJ Same thing with the rear defroster lol.

Did you get it working by any chance??

I will be putting in a new cluster this week. Lets see what that does.
falco84 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Jeep Forums Replies Last Post
whats a normal reading on the temp gauge ? jeepunlimited ZJ Grand Cherokee Forum 35 03-02-2015 05:44 PM
98 gauge cluster not problem gamudslinger88 ZJ Grand Cherokee Forum 7 03-05-2011 09:48 PM
Electrical Problem, Gauge cluster, window's car shutting of... etc Notrax ZJ Grand Cherokee Forum 0 06-03-2008 10:26 PM
-gauge cluster, all of it! DannyZJ ZJ Grand Cherokee Forum 2 09-03-2007 11:55 PM
Normal Oil Gauge Reading. . . Jeep01 ZJ Grand Cherokee Forum 5 09-30-2006 08:50 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome